Φόρμα αναζήτησης

Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών

Alt
09 Ιαν 2020 2:27 PM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Η πρώτη συνάντηση για την νέα χρονιά της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών έγινε την Τετάρτη 8/1/2020 στο Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής. Την αγαπημένη εκπαιδευτικό Ελένη Σαμούρη αντικατέστησε εκτάκτως η εξίσου αγαπημένη παραμυθού των παιδιών, Σταυρούλα Φραγκουδάκη που κατέφτασε γιορτινή με ευχές και βασιλόπιτες για το νέο έτος.

Μαζί της έφερε και την ιστορία «Η πόλη που έδιωξε τον πόλεμο» από τις εκδόσεις Πατάκη. Το υπέροχο αυτό βραβευμένο παραμύθι ειπωμένο με το μοναδικό χιούμορ και την γραφή του Αντώνη Παπαθεοδούλου και πλαισιωμένο με την εμπνευσμένη εικονογράφηση της Μυρτώς Δεληβοριά μάγεψε τα παιδιά και τα έκανε να γελάσουν και να προβληματιστούν πάνω στο θέμα της ειρήνης και του πολέμου.

Πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι παράξενοι δρόμοι και ζωντανές πλατείες, αγάλματα που κοκκινίζουν όταν τα κοιτάς, δέντρα που ψιθυρίζουν παραμύθια και σιντριβάνια που τα νερά τους χορεύουν με τη μουσική. Αυτή η πόλη τα έχει όλα και τους χωράει όλους εκτός από τον πόλεμο!

Μετά την αφήγηση, η Σταυρούλα έκοψε βασιλόπιτα για όλα τα παιδιά και οι νικητές πήραν δώρο από ένα βιβλίο! Στο τέλος, όλοι χαρούμενοι αντάλλαξαν ευχές, δανείστηκαν βιβλία και έδωσαν ραντεβού για τον επόμενο μήνα, στις 12 Φεβρουαρίου 2020.

 

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.