Φόρμα αναζήτησης

Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών

Alt
15 Οκτ 2024 9:22 AM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Την Τετάρτη 9/10/2024 πραγματοποιήθηκε η Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών για τη νέα περίοδο 2024-2025, στο Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής,  με καλεσμένη τη συγγραφέα Μαρία Σαμψωνάκη, η οποία παρουσίασε το έμμετρο φιλοζωικό παραμύθι της “Ένας μάγος που ‘ταν γάτος”, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων.

Εδώ και πάνω από μία δεκαετία είναι εθελόντρια φροντίστρια αδέσποτων και σήμερα ενεργό μέλος της ομάδας Γατοφροντιστές Ηλιούπολης.

Η συγγραφέας και τα παιδιά μίλησαν για τα αδέσποτα και μάλιστα τονίστηκε η προσφορά μας στα ζώα, καθώς και η κακοποίηση ή η αμέλεια των ανθρώπων που είναι ο λόγος που έγιναν αδέσποτα. 

Με την αρωγή της Μαρίζας Χριστοφίδου, υπεύθυνης του Γραφείου Αστικής Πανίδας  του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, τα παιδιά παροτρύνθηκαν να πουν για τα ζώα που βλέπουν καθημερινά στη γειτονιά τους, στον δρόμο για το σχολείο... Έμαθαν τρόπους προστασίας και φροντίδας τους.

Στη συνέχεια η συγγραφέας αφηγήθηκε το παραμύθι της…  Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένας μυστήριος μάγος που τρύπωσε σ’ έναν φεγγίτη και προσγειώθηκε στον ώμο μιας νεράιδας! Κι έτσι αναπάντεχα ξεκίνησε η συμβίωσή τους…

Τα παιδιά αλλά και οι γονείς που τα συνόδευαν,  έφτιαξαν τα δικά τους origami σχεδιάζονταν τις δικές τους γάτες, αλλά και απίθανες ζωγραφιές για να διακοσμήσουν τα σπιτάκια που έφτιαξαν για τα αδέσποτα. 

Τέλος, μικροί και μεγάλοι δεν παρέλειψαν φεύγοντας να δανειστούν βιβλία της αρεσκείας τους.

 

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.