Φόρμα αναζήτησης

Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών

Alt
12 Ιαν 2024 9:41 AM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Την Τετάρτη 10/1/2024 πραγματοποιήθηκε η Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών, με τη συγγραφέα Εύη Γεροκώστα όπου παρουσίασε το τελευταίο της  βιβλίο «Σημάδια» σε εικονογράφηση Ντανιέλας Σταματιάδη, των εκδόσεων Μεταίχμιο.

Η συγγραφέας, αφού συστήθηκε με τα παιδιά, παρουσίασε το βιβλίο της, με μια διαδραστική αφήγηση για τα σημάδια που μένουν πάνω και μέσα μας. Είναι σημάδια στο σώμα, στα συναισθήματα, από τύχη ή κάποια ατυχή συγκυρία. Τα σημάδια προκύπτουν από γεγονότα, πράξεις, λέξεις και είναι οι τρόποι που μας αγγίζει η πραγματικότητα.

Ακολούθησε τεστ παρατηρητικότητας στις εικόνες του βιβλίου για να ανακαλύψουν οι μικροί μας φίλοι, πόσα σημάδια και πόσα χρώματα υπάρχουν και μετά κλήθηκαν να  θυμηθούν το πρώτο τους σημάδι και αν αυτό άλλαξε με τον καιρό.

Στη συνέχεια, τα παιδιά καλέστηκαν να ζωγραφίσουν τον δικό τους χάρτη με τα σημάδια τους και δίνοντάς τους το χρώμα που εκείνα τα φαντάζονταν. Τέλος μέσα από κάρτες με τις φράσεις που ξεκινούσαν από  Ένα σημάδι…, Δύο σημάδια…, Τρία σημάδια… συμπλήρωσαν σωστά το ποίημα.

Μία ώρα γεμάτη ενθουσιασμό πέρασαν τα παιδιά και όπως είπε η συγγραφέας «Σημάδια στη Βιβλιοθήκη. Ανάσες, ματιές, μοίρασμα. Μια μικρή φωλιά στο Ηράκλειο».

Τέλος, μικροί και μεγάλοι δανείστηκαν βιβλία και έφυγαν χαρούμενοι περιμένοντας την επόμενη συνάντησή τους.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.