Φόρμα αναζήτησης

Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών

Alt
10 Νοε 2023 10:20 AM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Την Τετάρτη 08/11/2023 πραγματοποιήθηκε η 2η Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών, στο Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής,  με τη συγγραφέα Χαρά Σωτηροπούλου, η οποία παρουσίασε το βιβλίο της για πρώτη φορά, με τίτλο «Μια μέρα αλλιώτικη από τις άλλες» από τις Εκδόσεις Κομνηνός.

Η συγγραφέας, αφού συστήθηκε με τα παιδιά, παρουσίασε το βιβλίο της γνωρίζοντας τους ήρωες του, με μια διαδραστική αφήγηση. Το παραμύθι λοιπόν, στοχεύει να κατανοήσουν τα παιδιά πώς κάθε αντικείμενο στην καθημερινότητα ανεξαρτήτως μεγέθους και αξίας, μπορεί να προσφέρει γνώση και μαθήματα ζωής.

Αφότου ακολούθησε  συζήτηση σχετικά με το βιβλίο, τα παιδιά δείχνοντας το εικαστικό τους ταλέντο, δώσανε ζωή σε διάφορα αντικείμενα. Στη συνέχεια, οι μικροί αναγνώστες γράψανε πάνω στον «Τοίχο της ευγνωμοσύνης», ευχαριστώντας τα αγαπημένα τους παιχνίδια και υποσχέθηκαν να τα προσέχουν!

Καθώς η περίοδος των Χριστουγέννων πλησιάζει… η συγγραφέας ήθελε να «βάλει στο κλίμα» τους μικρούς φίλους και για αυτό τον λόγο στο τέλος, ακούσανε και χορέψανε το «Τραγούδι του Δέντρου», ένα μαγικό τραγούδι που ακούνε μόνο όσοι πιστεύουν στη μαγεία των εορτών. Αξίζει να αναφερθεί πως το τραγούδι είναι μια δημιουργία της ίδιας της συγγραφέως.

Τέλος, μικροί και μεγάλοι δεν παρέλειψαν την ευκαιρία που είχαν για να δανειστούν κάποια βιβλία. Βέβαια σε αυτό αποσκοπεί και η βιβλιοθήκη μας.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.