Φόρμα αναζήτησης

Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά 4-5 ετών

Alt
14 Μαρ 2023 11:18 AM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Την Τετάρτη 8/3/2023 πραγματοποιήθηκε Λέσχη ανάγνωσης για παιδιά 4-5 ετών. Συντονίστρια ήταν η συγγραφέας παιδικών παραμυθιών Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, η οποία παρουσίασε στα παιδιά για πρώτη φορά το νέο της παραμύθι με τίτλο «Λουΐζα δεν είσαι μόνη».

Η ιστορία του παραμυθιού μιλάει για ένα μικρό κορίτσι τη Λουΐζα η οποία δυσκολεύεται να αποδεχθεί ότι οι γονείς της πηγαίνουν στη δουλειά και την αφήνουν μόνη. Έτσι σκαρφίζεται διάφορους τρόπους για να τους πείσει να μείνουν. Τελικά μία προτροπή του μπαμπά της την οδηγεί μπροστά στον καθρέφτη όπου καταφέρνει να δει κάτι ακόμα.

Η συγγραφέας αφηγήθηκε στα παιδιά το παραμύθι ενώ παράλληλα έδειχνε τις εικόνες ξεφυλλίζοντας το βιβλίο. Τα παιδιά έκαναν συζήτηση με τη συγγραφέα κατά τη διάρκεια της αφήγησης σχετική με το τι κάνουν εκείνα, για να περνούν την ώρα τους αν μένουν μόνα στο σπίτι...

Αφού τελείωσε η αφήγηση, η κ. Φωτεινή έδωσε στα παιδιά έναν μικρό καθρέφτη και τους ζήτησε να κοιταχτούν και το κάθε ένα να κάνει μία αστεία γκριμάτσα, όπως ακριβώς έκανε και η Λουΐζα στην ιστορία της. Στη συνέχεια έπαιξαν ένα παιχνίδι όπου χωρίστηκαν σε ζευγάρια και τους ζήτησε το ένα παιδί να κάνει τον καθρέφτη και το άλλο να παίρνει μια αστεία στάση ή να κάνει μία αστεία γκριμάτσα. Στους μικρούς μας φίλους άρεσε πολύ αυτό το παιχνίδι και γέλασαν πολύ!

Έπειτα η συγγραφέας μοίρασε στο κάθε παιδί μία λευκή κόλλα χαρτί και τους είπε να ζωγραφίσουν τη φάτσα τους χαρούμενη. Στη συνέχεια έκοψε τις ζωγραφιές με τις φάτσες και έφτιαξαν μαζί ένα κολάζ το οποίο δώρισαν στη βιβλιοθήκη μας.

Τέλος τα παιδιά φωτογραφήθηκαν με τη συγγραφέα κρατώντας το κολάζ, την ευχαρίστησαν και την αποχαιρέτησαν και έφυγαν πολύ χαρούμενα και χαμογελαστά!

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.