Φόρμα αναζήτησης

Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά Νηπιαγωγείου

Alt
23 Μάιος 2019 10:42 AM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Την Τετάρτη 22/5/2019 έγινε στο Παιδικό Τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, η 7η και τελευταία συνάντηση για τη φετινή χρονιά της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά Νηπιαγωγείου, με συντονίστρια την αφηγήτρια παραμυθιών Σταυρούλα Φραγκουδάκη.

Αυτή τη φορά η συντονίστρια κουβαλούσε μια έκπληξη για τους μικρούς μας φίλους, που ξεκίνησε με την αφήγηση ενός δικού της παραμυθιού την «Ωραία Μεταμορφωμένη». Το παραμύθι μιλούσε για τη φιλία ενός μυρμηγκιού και μιας κάμπιας που στο τέλος μεταμορφώνεται σε πεταλούδα. Έτσι, μέσα από την όμορφη ιστορία τα παιδιά έμαθαν την πορεία της ζωής της κάμπιας, συζήτησαν για τα διαφορετικά είδη και μίλησαν για τους μεταξοσκώληκες.

Αφού τελείωσε το παραμύθι, τα παιδιά ζωγράφισαν τη ζωή της κάμπιας και μετά η κυρία Φραγκουδάκη εμφάνισε με μαγικό τρόπο ένα κουτί με κουκούλια που έκρυβαν μέσα τους κάμπιες και πραγματικούς μεταξοσκώληκες από το μακρινό Σουφλί που έτρωγαν φύλλα μουριάς. Μικροί και μεγάλοι πλησίασαν ενθουσιασμένοι να παρατηρήσουν τις κάμπιες και φεύγοντας πήραν μαζί τους κάποιες ώστε να παρακολουθήσουν την πορεία τους και να τις δουν να γίνονται πεταλούδες.

Οι μικροί αναγνώστες δανείστηκαν βιβλία για το σπίτι, αποχαιρέτισαν την αγαπημένη τους παραμυθού και ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Σεπτέμβριο που θα γίνουν οι εγγραφές για τη νέα χρονιά.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.