Φόρμα αναζήτησης

Κερδίζουμε την καθημερινότητα: η στόχευση του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για το 2022

Alt
03 Δεκ 2021 11:34 AM
Κατηγορία: Πόλη

Βάρος στην περαιτέρω αναβάθμιση της λειτουργικότητας, της ασφάλειας και της αισθητικής σε όλες τις γειτονιές της πόλης ρίχνει ο προγραμματισμός των τεχνικών έργων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για το 2022. Στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για την επόμενη χρονιά, που εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση, περιλαμβάνονται έργα και παρεμβάσεις που θα κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα του πολίτη, πιο εύκολη την μετακίνηση στην πόλη και θα τονώσουν τις υποδομές και τις υπηρεσίες προς τους δημότες.

Νέες ασφαλτοστρώσεις, βελτιώσεις στα πεζοδρόμια, αύξηση των αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών, δημιουργία κοινόχρηστων χώρων πρασίνου είναι κάποια μόνο από τα έργα που προγραμματίζει ο Δήμος για να αναβαθμίσει την ζωή στην πόλη. Ενδεικτικά αναφέρονται η αξιοποίηση των ελεύθερων χώρων που απέκτησε τα προηγούμενα χρόνια η δημοτική αρχή για να γίνουν μικρά και μεγάλα πάρκα, παιδικές χαρές κτλ, η εκκίνηση των εργασιών για την αναστύλωση του παλαιού εργοστασίου στο πάρκο της οδού Πεύκων ως πολιτιστικό πολυχώρο, η κατασκευή των κλειστών γυμναστηρίων στις αυλές σχολείων της πόλης και, βέβαια, οι παρεμβάσεις που θα χρειαστούν, σε πρώτη φάση, για να γίνει το Κτήμα Φιξ - με την απόκτησή του από τον Δήμο - επισκέψιμο πάρκο 27 στρεμμάτων που θα χαίρονται όλοι οι Ηρακλειώτες.

Καταλυτικό ρόλο στην επόμενη ημέρα στην πόλη παίζει η εφαρμογή του Σχεδίου για τη Βιώσιμη Κινητικότητα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, το οποίο εκπονήθηκε, πέρασε από διαβούλευση, εγκρίθηκε μέσα στο 2021 και από την επόμενη χρονιά θα αρχίσει να υλοποιείται σταδιακά ώστε να επανασχεδιαστεί ο τρόπος με τον οποίο κυκλοφορεί ο κάτοικος και ο επισκέπτης στο Ηράκλειο με προτεραιότητα στην ασφάλεια, τη λειτουργικότητα και την διευκόλυνση στις μετακινήσεις.

Έτοιμες είναι και οι μελέτες για τα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν στα Ηπειρώτικα και στην περιοχή ανάμεσα στην Πρ. Λόφου και την Μακεδονίας, τις οποίες συνέταξε ο Δήμος προκειμένου να τις καταθέσει στην Περιφέρεια και να διεκδικήσει τη χρηματοδότηση των απαιτούμενων παρεμβάσεων. Έως τότε, με δικές του δυνάμεις, ο Δήμος συνεχίζει να πραγματοποιεί στρατηγικά έργα επέκτασης και αναβάθμισης των αγωγών σε στοχευμένα σημεία της πόλης ώστε να ενισχυθεί η αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης.

17 εκατομμύρια από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης

Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ηρακλείου Αττικής αναμένεται να τονωθεί περαιτέρω με περίπου 17 εκατομμύρια ευρώ από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών για έργα που, είτε έχουν εγκριθεί, είτε αναμένεται να εγκριθούν το επόμενο διάστημα. Σε συνάντηση που είχε πρόσφατα ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, μεταξύ άλλων συζήτησαν για την πορεία των αιτημάτων που έχει καταθέσει η δημοτική αρχή.

Όπως προκύπτει, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση των μελετών για την μετατροπή του γηπέδου μπάσκετ και βόλεϊ της οδού Πολυτεχνείου (Τυφώνας) σε κλειστό, για την κατασκευή ενός νέου δημοτικού ΚΑΠΗ στην περιοχή του Αγίου Λουκά και για τη δημιουργία ενός ακόμα πάρκου 5 στρεμμάτων στη συμβολή των λεωφόρων Κύμης και Πλαπούτας.

Ομοίως, εγκρίθηκε η πρόταση του Δήμου για την χρηματοδότηση της εγκατάστασης σταθμών φόρτισης αυτοκινήτων σε σημεία της πόλης προκειμένου να προωθηθεί η ηλεκτροκίνηση.

Παράλληλα, αναμένεται να εγκριθεί η χρηματοδότηση 6 εκατομμυρίων ευρώ για την ανάπλαση των περιοχών γύρω από την πλατεία Όθωνος και την Αγία Τριάδα.

«Η καθημερινότητα του δημότη και η συνεχής αναβάθμιση της πόλης μας είναι πάγια ο πρωταρχικός στόχος κάθε τεχνικού προγραμματισμού που καταρτίζουμε. Για αυτό και το έργο μας εκτείνεται από παρεμβάσεις στις γειτονιές μέχρι τα μεγάλα έργα που αλλάζουν την εικόνα του Ηρακλείου, που κάνουν το Δήμο μας πόλη που αξίζει να ζεις. Θέλουμε ο πολίτης να νιώθει την ίδια ασφάλεια και ευκολία που αισθάνεται στο δικό του το σπίτι, και όταν ανοίγει την πόρτα, όταν βρίσκεται έξω στην πόλη, το μεγάλο μας σπίτι όπως συνηθίζω να αποκαλώ τον Δήμο μας. Στην προσπάθειά μας αυτή έχουμε ως όπλα το νοικοκυριό που έχουμε βάλει στο δημοτικό ταμείο, το οποίο μας επιτρέπει να κάνουμε έργα με δικές μας δυνάμεις, αλλά και τη σοβαρότητα στις διεκδικήσεις των μεγάλων παρεμβάσεων, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων έχει ευδοκιμήσει, όπως τρανά αποδεικνύεται και από το πιο πρόσφατο παράδειγμα, τα 17 εκατ. που θα απορροφήσουμε και θα αξιοποιήσουμε από το πρόγραμμα Τρίτσης», σχολιάζει ο Νίκος Μπάμπαλος.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.