Φόρμα αναζήτησης

Καλοκαίρι στην Βιβλιοθήκη: “Το ταξίδι της επιβίωσης”

Alt
01 Αυγ 2024 11:02 AM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Την Πέμπτη 25/7/2024 πραγματοποιήθηκε η δράση της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2024, τα μικρά μέλη της Βιβλιοθήκης και του Kids Summer Camp του Δήμου μας (μελλοντικά μέλη), με τίτλο «Το ταξίδι της επιβίωσης»,  στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής, με εμψυχωτές την Ελένη Φραγκάκη, Αρχαιολόγο-  Μουσειοπαιδαγωγό.

Στη δράση αυτή οι μικροί μας φίλοι αφού γνωρίστηκαν μεταξύ τους, έγινε μια εισαγωγή πάνω στο θέμα της δράσης και στη συνέχεια   μέσα από την παρουσίαση, έκαναν ένα νοερό ταξίδι πίσω στον χρόνο, σε πέντε κομβικούς σταθμούς των προϊστορικών χρόνων, παρακολουθώντας τις προσπάθειες του ανθρώπου να δαμάσει τα στοιχεία της φύσης, στον αγώνα για την επιβίωσή του.

Ακολούθησε συζήτηση και μετά τα παιδιά κλήθηκαν να κατασκευάσουν το δικό τους χειροποίητο βιβλίο-ακορντεόν, το δικό τους ¨Ταξίδι επιβίωσης» η οποία περιλάμβανε διάφορες σημαντικές πτυχές για τη επιβίωσή τους στην Προϊστορική ζωή ή στα καθημερινά χρόνια, σε τομείς όπως η διατροφή τους, η προστασία τους, τα διάφορα εργαλεία, ζώα, φαγητά που έτρωγαν   κλπ. και δημιούργησαν το δικό τους βιβλίο Προϊστορίας το δικό τους «Ταξίδι επιβίωσης». Οι 27 μικροί μας φίλοι ενθουσιάστηκαν ιδιαιτέρως και δημιούργησαν «φανταστικά» βιβλία.

Στο τέλος μας ευχήθηκαν «Καλό Καλοκαίρι» και εις το επανιδείν μιας και ήταν το τελευταίο εργαστήρι για φέτος!!!

 

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.