Φόρμα αναζήτησης

Καλοκαίρι στην Βιβλιοθήκη:“Πού πάνε οι γάτες το καλοκαίρι;”

Alt
30 Ιουν 2023 1:22 PM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Την Τετάρτη 28/6/2023 τα παιδιά από 5+ ετών, του εργαστηρίου Πού πάνε οι γάτες το καλοκαίρι;” εμπνεύστηκαν από τις γατοϊστορίες της Άλκης Ζέη και της Ζωρζ Σαρή.

Η εμψυχώτρια Μαρίζα Χριστοφίδου, Υπεύθυνη του Γραφείου Αστικής Πανίδας Δήμου Ηρακλείου Αττικής, μετά το καλωσόρισμα  τα ρώτησε ποια είναι τα αγαπημένα τους ζωάκια συντροφιάς και ποια τα ζωάκια που θα ήθελαν να έχουν.

Στη συνέχεια διάβασαν δύο επιλεγμένα αποσπάσματα και ακολούθησε συζήτηση για τις δύο συγγραφείς αλλά και τους γατοήρωές τους. Επίσης διηγήθηκαν διάφορες ιστορίες και περιστατικά που τους συνέβησαν με ζωάκια. Εντυπωσιακό και ενθαρρυντικό ταυτόχρονα ήταν ότι τα παιδιά γνώριζαν ήδη πολλά πράγματα για τα αδέσποτα αλλά και για τη σωστή ιδιοκτησία και αυτό έκανε την κουβέντα μεταξύ μας ακόμα πιο ενδιαφέρουσα! Μίλησαν για τη σήμανση στα ζώα, τη στείρωση, την υιοθεσία, τη βόλτα μαζί τους!

Τέλος δημιούργησαν φατσούλες ζώων συντροφιάς που αγαπούν ιδιαίτερα, εκφράζοντας έτσι τα συναισθήματα που έχουν γι’ αυτά.

Όλα τα παιδιά πέρασαν ευχάριστα την ώρα τους στη Βιβλιοθήκη, διασκέδασαν, ανέπτυξαν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, εκφράστηκαν ελεύθερα και αντιλήφθηκαν μέσα από τη συζήτηση τις υποχρεώσεις του ανθρώπου απέναντι στα ζώα.

#ΚΕ2023 #ΚΕ23 #ΚΕ2023gr #forΕΒΕr 

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.