Φόρμα αναζήτησης

Η Υγεία στο επίκεντρο ειδικής εκδήλωσης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Alt
10 Απρ 2023 10:40 AM
Κατηγορία: Πρόνοια

Επίκαιρα θέματα Υγείας, συζήτηση με εξειδικευμένους γιατρούς για σύγχρονες ασθένειες αλλά και παρουσίαση του Κέντρου Ημέρας για την Άνοια, που πρόσφατα εγκαινιάστηκε στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής για όσους νοσούν από την ασθένεια, περιλάμβανε η εκδήλωση που διοργάνωσε για τους δημότες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, μέσα από το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Υγείας,.

Γιατροί με αντίστοιχες ειδικότητες μίλησαν για κοινές ασθένειες, την πρόληψη και την αντιμετώπισή τους, απαντώντας, παράλληλα, στις ερωτήσεις του κοινού. Συγκεκριμένα: «Συνήθη προβλήματα υγείας στο σπίτι. Πώς να τα διαχειριστώ;», με ομιλητή τον Πολύδωρο Κωνσταντινίδη, MD, PhD, Ειδικός Παθολόγος-Εντατικολόγος, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Επιμελητής Παθολογικής Κλινικής-Θριάσειο Νοσοκομείο, «Παρηγορική και Γηριατρική φροντίδα», με την Εύη Βραχνού, τ. Διευθύντρια Αναισθησιολογικού Τμήματος και ιατρείου πόνου-ΠΦ Αγίου Σάββα, Μέλος της ΠΑΡΗΣΥΑ, «Ας μιλήσουμε για την κατάθλιψη», με ομιλήτρια την Παναγιώτα Φέξη, MD, MRCPsych, Ψυχίατρος, Επιστημονικά Υπεύθυνη EAAD-Best , ΕΠΑΨΥ. Την συζήτηση συντόνισε η Μαίρη Καραμπέτσου, Εργοθεραπεύτρια MSc, Προϊσταμένη Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της  Δημόσιας Υγείας Δήμου Ηρακλείου Αττικής.

Ταυτόχρονα, παρουσιάστηκε αναλυτικά ο σκοπός και η δράση του Κέντρου Ημέρας για την Άνοια από την πρόεδρο της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών, δρ Παρασκευή Σακκά, δομή που ξεκίνησε πρόσφατα να λειτουργεί στο Β ΚΑΠΗ της πόλης, σε μια συνεργασία Δήμου και Υπουργείου Υγείας.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, με πρόταση της αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας, Δέσποινας Αϊβατζίδου – Ποριώτου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής για τα θύματα των Τεμπών.

«Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την Υγεία μας. Υγιής άνθρωπος είναι ευτυχισμένος άνθρωπος, είναι παραγωγικός άνθρωπος που συμβάλλει σε μία εξίσου υγιή κοινωνία. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε εξαιρετικούς γιατρούς που μας μίλησαν για την πρόληψη, για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την υγεία στην καθημερινότητά μας. Ας είναι αυτή η μέριμνα υπόθεση 365 ημερών το χρόνο. Στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής εμείς φροντίζουμε να το κάνουμε πράξη», το μήνυμα του δημάρχου της πόλης, Νίκου Μπάμπαλου.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με το ενιαίο παράρτημα ΝΙΦΗΜ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και την Εταιρεία Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ψυχικής Υγείας ΕΠΑΨΥ.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.