Φόρμα αναζήτησης

Η πρόληψη σώζει ζωές: ολοκληρώθηκαν τα δωρεάν test PAP από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Alt
25 Οκτ 2021 11:22 AM
Κατηγορία: Πρόνοια

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία, τις περισσότερες φορές μάλιστα σώζει ζωές. Για αυτό το λόγο ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής φιλοξενεί τακτικά δράσεις και προγράμματα με στόχο να ευαισθητοποιήσει τους δημότες και να τους βοηθήσει να θωρακίσουν την υγεία τους. Πιο πρόσφατη δράση, οι δωρεάν εξετάσεις – τεστ PAP που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες στα Δημοτικά Ιατρεία. Σε συνεργασία με το ΕΔΔΥΠΠΥ και τη συνδρομή του Ηρακλειώτη γυναικολόγου, Βασίλη Μπατσακούτσα, γυναίκες της πόλης από όλες τις ηλικίες εξετάστηκαν και θα πάρουν τα αποτελέσματά τους στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Είχε προηγηθεί στις αρχές του μήνα το πρόγραμμα των μαστογραφιών - καθώς ο Οκτώβριος ο μήνας για τον καρκίνο του μαστού - ενώ ακολουθεί δράση για την πρόληψη του καρκίνου του παχέως εντέρου (θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση).

O πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης δήλωσε πως: «Ο θεσμός των ΚΕΠ Υγείας αποτελεί σημαντικό εργαλείο βοήθειας για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, δίνοντας τους τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε εξετάσεις πρόληψης πριν εκδηλώσουν την νόσο».

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.