Φόρμα αναζήτησης

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη στο 13ο Δημοτικό Σχολείο

Alt
13 Ιουν 2022 12:04 PM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Με σοβαρότητα και μεγάλο ενδιαφέρον, οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 13ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου Αττικής, εισήλθαν την Τετάρτη 8/6/2022 στη σχολική βιβλιοθήκη τους προκειμένου  να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του παιδικού εικονογραφημένου βιβλίου «Μέσα από τα Μάτια Τους» της βραβευμένης συγγραφέως - αστυνομικού  Φωτεινής Κωνσταντοπούλου και τις ώρες 8:30-9:30, 10:00-11:00 αντίστοιχα κάθε τμήμα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με το 13ο Δημοτικό Σχολείο  του Δήμου μας και την Ελληνοεκδοτική, ύστερα από το αίτημα  των μαθητών για παρουσίαση βιβλίου που αφορά τον πόλεμο και τους πρόσφυγες.

Στο πρώτο τμήμα, η συγγραφέας αφού αφηγήθηκε τις ιστορίες του βιβλίου, έκανε ερωτήσεις σχετικά με τους πρόσφυγες και τα παιδιά συμμετείχαν με αρκετό προβληματισμό. Κατόπιν έγραψαν μια φανταστική ιστορία, παριστάνοντας κάποιον πρόσφυγα και διάβασαν ποιήματα που είχαν γράψει για την Ειρήνη. Τέλος, παρουσίασαν ένα μικρό θεατρικό στη συγγραφέα, εκφράζοντας τις σκέψεις που έχει ένας πρόσφυγας στο δύσκολο ταξίδι που διανύει μέχρι τον τελικό προορισμό του.

Στο δεύτερο τμήμα, οι μαθητές αφηγήθηκαν με παραστατικό τρόπο αποσπάσματα από το συγκεκριμένο βιβλίο και η συγγραφέας τους έκανε ερωτήσεις σχετικά με τον πόλεμο και τους ζήτησε να εκφράσουν τις σκέψεις τους. Τέλος, έγραψαν ένα φανταστικό γράμμα προς κάποιον κοντινό τους παριστάνοντας τον πρόσφυγα.

Τα παιδιά συγκλονίστηκαν από τα αληθινά γεγονότα του βιβλίου και εξέφρασαν τα όνειρα και τις ελπίδες τους για το μέλλον.

Την προετοιμασία των μαθητών καθώς και τις θεατρικές αναπαραστάσεις, ανέλαβαν οι δασκάλες του Δημοτικού Σχολείου, κ. Χαρά Βεκρή, κ. Γεωργία Ανδρακάκου, κ. Νάντια Θέου καθώς και η κ. Ρένα Ζερβού η οποία επιμελήθηκε εικαστικά την αφίσα από το εξώφυλλο του βιβλίου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος της  Βιβλιοθήκης και Αντιπρόεδρος της ΚΕΑΕΔΗΑ, κ. Έφη Κανλή.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.