Φόρμα αναζήτησης

Ηράκλεια 2023: 15-18 Σεπτεμβρίου

Alt
14 Σεπ 2023 10:11 AM
Κατηγορία: Πολιτισμός

Τα Ηράκλεια 2023, το μεγάλο, ετήσιο πολιτιστικό φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής συνεχίζεται αυτό το τετραήμερο 15 έως και 18 Σεπτεμβρίου με εκδηλώσεις εντός του Κτήματος Φιξ, του πάρκου της πόλης που από φέτος πέρασε στην ιδιοκτησία του Δήμου και των δημοτών. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη, ενώ στον χώρο υπάρχουν παιχνίδια για τα παιδιά.

Παρασκευή 15/9 στις 20.00 η μουσικοχορευτική παράσταση «Φιντάνι – Φιντανάκι» από τον Χορευτικό Όμιλο Ειρήνη, τον θρυλικό όμιλο της πόλης του Ηρακλείου. Χοροί και τραγούδια από την παράδοση αναβιώνουν στη νέα παράσταση του «Ειρήνη», υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια και την χοροδιδασκαλία της Κατερίνας Βογιατζιδάκη.

Σάββατο 16/9 στις 20.00 συναυλία με την Ελένη Τσαλιγοπούλου, η οποία θα ερμηνεύσει δικές τις επιτυχίες αλλά και μεγάλα τραγούδια του λαϊκού και παραδοσιακού τραγουδιού.

Κυριακή 17/9 πρόγραμμα για τα παιδιά. Από τις 17.30 έως τις 21.00 τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών του Δήμου Ηρακλείου Αττικής μαζί με το Εργαστήρι Ζωγραφικής «ΖωγραφίΖΩ» σε μια σειρά από εικαστικές δραστηριότητες για όλους τους μικρούς επισκέπτες. Στις 21.00 «ο Καραγκιόζης στην Κιβωτό του Νώε», μια διαδραστική παράσταση που παντρεύει το θέατρο σκιών με το ζωντανό θέατρο. Στο ρόλο του Νώε ο Θανάσης Βισκαδουράκης. Στις φιγούρες πίσω από τον μπερντέ ο Κώστας Σπυρόπουλος. Στις εκδηλώσεις της Κυριακής συμμετέχει το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού.

Δευτέρα 18/9 στις 20.00 βραδιά χορού με την παράσταση Latin Passion σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων. Ζευγάρια πρωταθλητών από τον χώρο του λάτιν χορού παρουσιάζουν τις καλύτερες χορογραφίες τους.

Οι εκδηλώσεις του προηγούμενου τριημέρου που αναβλήθηκαν λόγω της κατάστασης που επικρατούσε στη χώρα θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

Στις 23/9 η συναυλία με τον Μπάμπη Τσέρτο, στις 24/9 ο Θανάσης Πολυκανδριώτης με την Πίτσα Παπαδοπούλου και στις 30/9 η Ζωή Τηγανούρια και η Μπέσσυ Αργυράκη (θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση).

ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για τη δωρεάν μεταφορά του κοινού στον χώρο των εκδηλώσεων, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου όρισε έκτακτα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας για όλες τις ημέρες ως εξής:

Δύο δρομολόγια προς Κτήμα Φιξ,19.30 & 20.00, με αναχώρηση από τον σταθμό ΗΣΑΠ της πόλης και ενδιάμεσες στάσεις το ΚΑΠΗ Αυγής (Αυγής 49) και τη διασταύρωση των οδών Ζεφύρου και Αττικής.

Αντίστροφα, δύο δρομολόγια επιστροφής από Κτήμα Φιξ, 22.30 & 23.00, με στάσεις στη διασταύρωση των οδών Ζεφύρου και Αττικής και το ΚΑΠΗ Αυγής (Αυγής 49) και τέρμα στον σταθμό ΗΣΑΠ Ηράκλειο.