Φόρμα αναζήτησης

Ημέρα εθελοντισμού στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής: Δεκάδες Ηρακλειώτες στην Χριστουγεννιάτικη αιμοδοσία – Κάλεσμα για συμμετοχή στην γιορτή βράβευσης των εθελοντών

Alt
11 Δεκ 2019 12:35 PM
Κατηγορία: Πόλη

Μια ημέρα αφιερωμένη στον εθελοντισμό και την προσφορά οργάνωσε την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για να στείλει το μήνυμα πως η συμμετοχή και η αλληλοβοήθεια είναι το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει κάποιος τόσο στον συνάνθρωπό του, όσο και στον ίδιο του τον εαυτό. Ξεκινώντας με την καθιερωμένη, χριστουγεννιάτικη εθελοντική αιμοδοσία στην Βίλλα Στέλλα και καταλήγοντας με την γιορτή για την βράβευση των εθελοντών της πόλης το βράδυ στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο, το Ηράκλειο έδειξε για ακόμα μια φορά πως ξέρει τι σημαίνει να προσφέρεις.

Χριστουγεννιάτικη αιμοδοσία με την συμμετοχή δεκάδων Ηρακλειωτών

Όπως σε κάθε εθελοντική αιμοδοσία, έτσι και στην φετινή χριστουγεννιάτικη, δεκάδες Ηρακλειώτες, εργαζόμενοι του Δήμου και κάτοικοι της πόλης, έδωσαν λίγο από το χρόνο και το αίμα τους, προκειμένου όμως να προσφέρουν, κυριολεκτικά, μια ολόκληρη ζωή στους συνανθρώπους τους που το έχουν ανάγκη. Παραδοσιακά, η αιμοδοσία έγινε με τη συνεισφορά της κινητής μονάδας αιμοληψίας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».

Βράβευση εθελοντών: το ελάχιστο για ανθρώπους που προσφέρουν

Με στόχο να τιμήσει όσους ανιδιοτελώς προσφέρουν στην τοπική κοινωνία και τους ανθρώπους της, το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής βράβευσε τους εθελοντές της πόλης: από το Σώμα Εθελοντών του Δήμου, με πλούσια κοινωνική και περιβαλλοντική δράση, ως τους εθελοντές γιατρούς που παρέχουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους στα Δημοτικά Ιατρεία φροντίζοντας τους Ηρακλειώτες – κυρίως εκείνους που ανήκουν στις οικονομικά αδύναμες ομάδες πληθυσμού.

«Ο Εθελοντισμός είναι από εκείνους τους θεσμούς που υπάρχει και λειτουργεί μόνο όσο υπάρχουν άνθρωποι που τον στηρίζουν.  Για αυτό και η δράση του Δήμου έχει διττό σκοπό: αφενός να επιβραβεύσει τους εθελοντές που ήδη προσφέρουν, αφετέρου να διαμηνύσει το παράδειγμά τους ώστε ο Εθελοντισμός να τραβήξει ακόμα περισσότερους, να μεγαλώσει ως κίνημα για να μπορέσουμε όλοι μαζί να αλλάξουμε τον τόπο μας προς το καλύτερο», τόνισε στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος.

«Γνωρίζουμε καλά ότι οι εθελοντές δεν αποζητάνε την επιβράβευση, δεν απαιτούν τιμές. Όμως αυτό που κάνουμε σήμερα είναι το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε ως Δήμος και ως πόλη για να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και να τους δώσουμε δύναμη να συνεχίσουν, έστω και εάν αυτοί δεν το ζήτησαν, ούτε πρόκειται να το ζητήσουν ποτέ», το μήνυμα της αντιδημάρχου, Δέσποινας Αϊβατζίδου – Ποριώτου.

«Το Ηράκλειο αποδεικνύει ότι ξέρει τι θα πει Εθελοντισμός και προσφορά. Η Περιφέρεια Αττικής θα χαρεί να ενισχύσει τις προσπάθειες του Δήμου και των εθελοντών για να συνεχίσει η κοινή δράση που βοηθά την τοπική κοινωνία», υπογράμμισε από την πλευρά της η Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος για τον Εθελοντισμό.

Την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος και εθελοντής η ίδια, Όλγα Παπακυριακού, ενώ την «έντυσαν» μουσικά οι πιανίστριες του Εθνικού Ωδείου Ηρακλείου Αττικής, Μυρτώ Πετρατζά και Δανάη Γκαϊφύλλια. Στον χώρο φιλοξενήθηκαν δημιουργίες – εμπνευσμένες από τον Εθελοντισμό – του γνωστού Ηρακλειώτη καλλιτέχνη Νίκου Ψαρρού.

 

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.