Φόρμα αναζήτησης

Εθελοντική αιμοδοσία με το Παίδων «Αγία Σοφία» Πέμπτη 26 Μαρτίου Πολ. Πολύκεντρο

Alt
26 Μαρ 2020 1:00 PM
Κατηγορία: Πρόνοια

Στο αγωνιώδες κάλεσμα του ιατρικού κόσμου για τόνωση των αποθεμάτων του αίματος ανταποκρίνεται ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και η Κοινωνική του Υπηρεσία. Την Πέμπτη 26 Μαρτίου από τις 9.00 το πρωί έως τις 15.00 το μεσημέρι φιλοξενεί στον χώρο του Πολιτιστικού Πολύκεντρου (Κουντουριώτου & Νεότητος) την κινητή μονάδα αιμοληψίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε όσους Ηρακλειώτες το επιθυμούν να προσφέρουν λίγο από το αίμα τους, λίγα λεπτά από τον χρόνο τους, προκειμένου να σώσουν τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη, ειδικά σε αυτή την κρίσιμη στιγμή.

Βεβαίως, η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί με όλα τα μέσα πρόληψης και προφύλαξης που επιβάλλουν οι συνθήκες για την προστασία της εξάπλωσης του κορονοϊού: οι αιμοδότες θα ελέγχονται, άπαντες, προσωπικό και εθελοντές, θα είναι εξοπλισμένοι με γάντια, μάσκες κτλ, ενώ στον χώρο της αιμοληψίας θα υπάρχει ο μέγιστος προβλεπόμενος αριθμός ανθρώπων, τηρουμένων των απαραίτητων αποστάσεων μεταξύ τους.

Ήδη έχουν ειδοποιηθεί από την Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής οι τακτικοί εθελοντές αιμοδότες του Δήμου ενώ το κάλεσμα επεκτείνεται σε όλους τους υγιείς Ηρακλειώτες καθώς, η κρίσιμη μείωση των αποθεμάτων σε αίμα - παράπλευρη συνέπεια του υγειονομικού συναγερμού - θέτει σε άμεσο κίνδυνο τις ζωές ανθρώπων που το έχουν απόλυτη ανάγκη.

Μετά από συνεννόηση με την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, διευκρινίζεται ότι για την μετακίνησή σας για αυτόν τον σκοπό χρησιμοποιείτε τους κωδικούς που αφορούν την μετάβαση σε γιατρό. Δηλαδή:
Με χρήση SMS στέλνετε στο 13033 τον κωδικό 1 ως εξής: 1 [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας
Με χρήση της Βεβαίωσης Κατ' Εξαίρεση Μετακίνησης Πολιτών σημειώνεται το κουτάκι Β1.