Φόρμα αναζήτησης

Εγκρίθηκε με Προεδρικό Διάταγμα ο σχεδιασμός για την ανάπλαση της λεωφόρου Ηρακλείου

Alt
10 Μαρ 2023 2:03 PM
Κατηγορία: Πόλη

Ένα ακόμα καθοριστικό βήμα που οδηγεί στην υλοποίηση του σημαντικού έργου της ανάπλασης της λεωφόρου Ηρακλείου στα όρια του Δήμου Ηρακλείου Αττικής έγινε με τη δημοσίευση σε ΦΕΚ του Προεδρικού Διατάγματος, με το οποίο εγκρίνεται η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της διαδρομής της λεωφόρου, ανάβοντας έτσι το πράσινο φως για να ξεκινήσουν τα έργα με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής, η οποία έχει εκ του νόμου τη συγκεκριμένη ευθύνη. Το Προεδρικό Διάταγμα είναι η θετική κατάληξη των ενεργειών της δημοτικής αρχής του Νίκου Μπάμπαλου, η οποία, όλα αυτά τα χρόνια με σταθερό βηματισμό, στόχευσε και πέτυχε να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες ενέργειες από πλευράς Δήμου: εκπόνηση νέων, πολυάριθμων αλλά απαραίτητων μελετών, διευθέτηση γραφειοκρατικών ζητημάτων που εκκρεμούσαν χρόνια, εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων κ.α.

Με τα προβλεπόμενα έργα η λεωφόρος Ηρακλείου θα γίνει ένας δρόμος σύγχρονος, πιο ασφαλής και λειτουργικός για τους χιλιάδες πολίτες που τον διέρχονται καθημερινά αλλά και τους κατοίκους που μένουν στη γύρω περιοχή. Θυμίζουμε, ο νέος σχεδιασμός προβλέπει μια μεγάλη λωρίδα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, θέσεις στάθμευσης, πεζοδρόμια πλάτους δύο μέτρων και, φυσικά, όλες τις απαραίτητες υποδομές όπως αντιπλημμυρικούς αγωγούς, φρεάτια υδροσυλλογής κτλ.

«Η ανάπλαση της λεωφόρου Ηρακλείου είναι ένας ακόμα μεγάλος στόχος που βάλαμε και τον πετυχαίνουμε. Μετά από 37 χρόνια αναμονής είμαστε πιο κοντά από ποτέ να γίνει πράξη. Εμείς, ως Δήμος, έχουμε ολοκληρώσει πλέον όλα όσα έπρεπε να κάνουμε για να δρομολογηθεί η έναρξη των έργων. Τώρα πια η σκυτάλη περνάει στην Περιφέρεια Αττικής, ευθύνη της οποίας είναι να χρηματοδοτήσει τις απαιτούμενες παρεμβάσεις», σχολιάζει ο Νίκος Μπάμπαλος.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.