Φόρμα αναζήτησης

Εγγραφές – επανεγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής: 3 - 20 Ιουνίου

Alt
03 Ιουν 2019 11:05 AM
Κατηγορία: Πόλη

Ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους Ηρακλειώτες γονείς που επιθυμούν να εγγράψουν ή να επανεγγράψουν τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Οι αιτήσεις μπορούν να κατατίθενται από τις 3 έως τις 20 Ιουνίου στον Βρεφονηπιακό Σταθμό της οδού Β. Ηπείρου 41, Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 8.00 έως τις 13.00. Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί της πόλης θα εξυπηρετήσουν παιδιά που θα εγγραφούν είτε με voucher του ΕΣΠΑ, είτε με τροφεία. Στην τελευταία περίπτωση συνεχίζουν να ισχύουν οι μειωμένες τιμές που από το 2015 έχει θεσπίσει η δημοτική αρχή για όλες τις ομάδες πληθυσμού και, βέβαια, οι απαλλαγές για τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες.

Απαιτούμενα δικαιολογητικά

Κάθε Αίτηση Εγγραφής - Επανεγγραφής συνοδεύεται με τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  • Πρόσφατο πρωτότυπο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης (να μην έχουν παρέλθει 6 μήνες από την ημερομηνία έκδοσής του).
  • Πρόσφατο Πιστοποιητικό Υγείας του παιδιού (από δημόσιο νοσοκομείο, ΠΕΔΥ ή ιδιώτη παιδίατρο (να μην έχει παρέλθει 1 μήνας από την ημερομηνία έκδοσής του) και φωτοαντίγραφο του Βιβλιαρίου Υγείας του παιδιού (σελίδα ταυτότητας και εμβολίων).
  • Εκκαθαριστικό εφορίας τρέχοντος οικονομικού έτους και Ε1.
  • Αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας (λογαριασμοί ΔΕΚΟ: ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΟΤΕ κτλ). Δεν απαιτείται από τους Δημότες.
  • Βεβαιώσεις εργασίας των γονέων/ του γονέα με τις αποδοχές τους/του ή βεβαίωση ότι πρόκειται να εργασθούν εντός μηνός και αντίγραφο Αναγγελίας Πρόσληψης ή Σύμβασης μαζί με το έντυπο Ε4. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες προσκομίζουν Υ/Δ του
  • Ν. 1599/1986, με επικυρωμένο το γνήσιο της υπογραφής, ότι ασκούν ελεύθερο επάγγελμα.
  • Σε περίπτωση αλλοδαπών: άδεια παραμονής και εργασίας.

Προσοχή! Τα αντίγραφα όλων των δικαιολογητικών πρέπει να είναι όσα και τα παιδιά προς εγγραφή.

Λεπτομέρειες αλλά και τα έντυπα των αιτήσεων μπορούν να βρουν οι ενδιαφερόμενοι ΕΔΩ

Έτοιμος ο νέος παιδικός σταθμός στη λεωφόρο Πλαπούτα

Στις αιτήσεις που θα καταθέσουν οι γονείς μπορούν πλέον να επιλέξουν και τον ολοκαίνουργιο βρεφονηπιακό σταθμό στο Παλαιό Ηράκλειο επί της λεωφόρου Πλαπούτα. Οι εργασίες κατασκευής ολοκληρώνονται μέσα στις επόμενες ημέρες, ο σταθμός παραδίδεται στον Δήμο και θα είναι έτοιμος να φιλοξενήσει ακόμα περισσότερα παιδιά του Ηρακλείου από τη νέα σχολική χρονιά.

Υποχρεωτικά στο νηπιαγωγείο τα προνήπια

Μετά την απόφαση του Υπουργείο Παιδείας για την υποχρεωτική μετακίνηση των προνηπίων στα Δημόσια Νηπιαγωγεία, οι Βρεφονηπιακοί Σταθμοί θα δέχονται αιτήσεις παιδιών που έχουν γεννηθεί από το έτος 2016 και μετά και έως την 1η  Ιανουαρίου 2019, (την 1η Σεπτεμβρίου να συμπληρώνουν 8 μήνες). Τα μεγαλύτερα παιδιά πρέπει πλέον να εγγραφούν στα νηπιαγωγεία της πόλης.

Πρόγραμμα επιδότησης τροφείων

Παράλληλα, ξεκίνησε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους γονείς που θέλουν να διεκδικήσουν voucher επιδότησης τροφείων για την δωρεάν φιλοξενία των παιδιών τους στους παιδικούς σταθμούς (δημοτικούς και ιδιωτικούς) μέσα από το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το καινούργιο σχολικό έτος. Οι αιτήσεις γίνονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσα από την σελίδα της ΕΕΤΑΑ (του φορέα που εκπονεί το πρόγραμμα) www.eetaa.gr έως τα μεσάνυκτα της 28ης Ιουνίου. Φέτος θα γίνει μια οριστική κατανομή των voucher καθώς, όπως διαβεβαιώνει η ΕΕΤΑΑ, θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις (εισοδηματικά – κοινωνικά κριτήρια). Δείτε περισσότερα ΕΔΩ

 

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.