Φόρμα αναζήτησης

Εγγραφές – επανεγγραφές στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής: 1 έως 30 Ιουνίου

Alt
31 Μάιος 2023 2:07 PM
Κατηγορία: Παιδεία

Όλο τον Ιούνιο θα έχουν στη διάθεσή τους οι γονείς της πόλης που επιθυμούν να εγγράψουν ή να επανεγγράψουν τα παιδιά τους σε έναν από τους πέντε δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για το σχολικό έτος 2023 – 2024. Συγκεκριμένα, οι σχετικές αιτήσεις υποβάλλονται από 1 έως τις 30 Ιουνίου, διάστημα στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να προσέρχονται Δευτέρα ως Παρασκευή (εκτός αργιών), 8.00 με 13.00, στα γραφεία του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας (Βορ. Ηπείρου 41 & Ελ. Βενιζέλου) και να καταθέτουν το έγγραφο της αίτησης μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Τα απαιτούμενα έγγραφα καθώς και αναλυτικές οδηγίες για τη διαδικασία μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Δήμου ΕΔΩ

Με την κατάθεση του φακέλου, το προσωπικό του ΟΠΑΚΜ θα αξιολογήσει το σύνολο των αιτήσεων και θα επικοινωνήσει με τους γονείς για την πληρότητα του φακέλου τους ή, σε περίπτωση που χρειαστεί, για το ποια στοιχεία χρειάζεται να συμπληρώσουν επιπλέον. Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν αμέσως μετά την ενσωμάτωση και των δικαιούχων voucher από το σχετικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, το οποίο αναμένεται να «ανοίξει» από τον αρμόδιο φορέα της ΕΕΤΑΑ μέσα στο επόμενο διάστημα.

Όπως εξηγεί η πρόεδρος του ΟΠΑΚΜ, Ασημίνα Παναγιωτακοπούλου, σύμφωνα με την εμπειρία των προηγούμενων ετών, οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου Αττικής μπορούν να εξυπηρετήσουν το σύνολο των παιδιών για τα οποία θα γίνει αίτηση είτε με τον συμβατικό τρόπο, είτε μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ.

Στην πρώτη περίπτωση συνεχίζουν να ισχύουν οι μειωμένες τιμές που έχει υιοθετήσει η δημοτική αρχή για όλες τις ομάδες πληθυσμού και, βέβαια, οι απαλλαγές για τις οικονομικά αδύναμες και τις ειδικές κατηγορίες των οικογενειών. Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση της δημοτικής αρχής και οι τρίτεκνες οικογένειες δικαιούνται από φέτος πλήρους απαλλαγής, όπως ακριβώς και οι πολύτεκνοι.

Να σημειωθεί, ότι με όσα ισχύουν από το Υπουργείο Παιδείας για την υποχρεωτική μετακίνηση των προνηπίων στα δημόσια νηπιαγωγεία, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί θα δέχονται αιτήσεις παιδιών που έχουν γεννηθεί από το έτος 2020 και έπειτα καθώς και έως την 1η  Ιανουαρίου 2023 (την 1η Σεπτεμβρίου να συμπληρώνουν 8 μήνες).

Περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Οργανισμού Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Μέριμνας 2102832500.

Υπενθυμίζεται ότι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Ηρακλείου Αττικής βρίσκονται: Βορ. Ηπείρου & Ελ. Βενιζέλου, Χρ. Βασιλείου 2 & Αλεξ. Διάκου, Ναρκίσσων 10, Κωστή Παλαμά 24, Χρυσανθέμων και Τζουμαγιάς.

«Για ακόμα μια χρονιά ανοίγουμε την αγκαλιά μας και ετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε την νέα γενιά των μικρών μας φίλων, οι γονείς των οποίων μας εμπιστεύονται για τα πρώτα τους σχολικά βήματα. Με αίσθημα ευθύνης προσπαθούμε διαρκώς να διαμορφώνουμε το καλύτερο δυνατό περιβάλλον για αυτά τα παιδιά με συνεχείς παρεμβάσεις βελτίωσης και ανάπτυξης των δημοτικών παιδικών σταθμών και, βέβαια, με την πολύτιμη συμβολή των άξιων συνεργατών μας, εκπαιδευτικών και λοιπών εργαζόμενων, του ΟΠΑΚΜ. Με χαρά και ανυπομονησία περιμένουμε τη νέα σχολική περίοδο», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.