Φόρμα αναζήτησης

Δωρεάν μαθήματα εκμάθησης έξυπνων συσκευών (tablet) για τους δημότες του Ηρακλείου Αττικής

Alt
10 Απρ 2019 11:17 AM
Κατηγορία: Κοινωνία

Με την έναρξη του προγράμματος «Τεχνολογία για Όλους», της COSMOTE, μπορούν οι κάτοικοι του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, να δηλώσουν συμμετοχή. Πρόκειται για δωρεάν μαθήματα χρήσης έξυπνων συσκευών. Τα μαθήματα αρχίζουν τον Μάιο, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ξεκινήσουν να κάνουν αιτήσεις εγγραφής στο τηλέφωνο 2106249300, από Δευτέρα έως Παρασκευή 09:00 – 21:00.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας (50 ετών και άνω) προκειμένου να εξοικειωθούν στην χρήση smartphones, tablets και να μάθουν να λειτουργούν τις πλέον χρηστικές εφαρμογές επικοινωνίας και διευκόλυνσης της καθημερινότητας. Στόχος του προγράμματος είναι να προσφέρει στους πολίτες που δεν έχουν εμπειρία με τις νέες τεχνολογίες, την ευκαιρία να ζήσουν και αυτοί στον σύγχρονο κόσμο της ηλεκτρονικής επαφής, ενημέρωσης και εξυπηρέτησης.

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συμμετέχει τα τελευταία 3 χρόνια σε παρόμοια προγράμματα  με εκατοντάδες Ηρακλειωτών να έχουν παρακολουθήσει τα μαθήματα. Τα μαθήματα γίνονται στις εγκαταστάσεις της ΟΤΕ Academy στο Ψαλίδι Αμαρουσίου (οδός Πέλικα και Σπάρτης) αλλά και σε άλλα σημεία της Αττικής και στη Θεσσαλονίκη.

«Γνωρίζοντας την σημασία της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης έχουμε αναπτύξει στον Δήμο έξυπνα, online εργαλεία για να υπάρχει άμεση επαφή με τον πολίτη. Για να υπηρετήσουν τον σκοπό τους, όμως, πρέπει και ο πολίτης να ξέρει να τα χρησιμοποιεί. Με προγράμματα, όπως το συγκεκριμένο οι  συνδημότες μας έχουν ίσες ευκαιρίες για την  στην νέα ψηφιακή εποχή, ώστε και εμείς να μπορούμε να τους εξυπηρετήσουμε καλύτερα, αλλά και εκείνοι να μπορούν να εκμεταλλεύονται τα οφέλη των σύγχρονων τεχνολογικών μέσων», το μήνυμα του δημάρχου, Νίκου Μπάμπαλου.