Φόρμα αναζήτησης

Δωρεάν έλεγχος για προβλήματα ομιλίας – επικοινωνίας για τα παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών

Alt
19 Ιαν 2024 12:34 PM
Κατηγορία: Πρόνοια

Δωρεάν τον έλεγχο της μικρής ηλικίας για ανίχνευση τυχόν δυσκολιών ή προβλημάτων στην επικοινωνία και την ομιλία μπορούν να κάνουν οι γονείς τα παιδιά των οποίων φιλοξενούνται στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Με μια αίτηση – δήλωση που θα καταθέσουν οι γονείς στον σταθμό των παιδιών τους, θα μπορεί να προχωρήσει ο προγραμματισμός των ελέγχων, ο οποίος γίνεται σε συνεργασία της δημοτικής αρχής με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών.

Η ομάδα λογοπεδικών – λογοθεραπευτών, με υπεύθυνη την Ηρακλειώτισσα λογοπεδικό, Ελένη Τσιλιώρη, θα επισκεφτούν τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πραγματοποιήσουν το  επόμενο χρονικό  διάστημα τους ελέγχους στα παιδιά, όσων οι γονείς θα έχουν δηλώσει συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα

Ήδη, η διεύθυνση των βρεφονηπιακών σταθμών έχει στείλει ενημερωτικό mail σε κάθε οικογένεια, με συνημμένη την αίτηση – δήλωση συμμετοχής. Οι γονείς πρέπει απλά να την συμπληρώσουν (εάν επιθυμούν να συμμετέχει το παιδί τους στο πρόγραμμα) και να την καταθέσουν στον σταθμό τους.

Σε κάθε γονέα θα σταλεί γνωμάτευση με τα αποτελέσματα του ελέγχου για  κάθε παιδί και  εάν διαπιστωθεί οποιοδήποτε θέμα θα δοθούν από τους ειδικούς οι κατάλληλες συμβουλές  για τα περαιτέρω βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν από την οικογένεια.

Τα προβλήματα λόγου – επικοινωνίας σύμφωνα πάντα με τις επιστημονικές μελέτες μπορούν εύκολα πλέον να αντιμετωπιστούν, ειδικά εάν εντοπιστούν σε μικρή ηλικία.

«Ως δημοτική αρχή έχουμε φέρει όλα αυτά τα χρόνια την Υγεία σε προτεραιότητα, δίνοντας μεγάλο βάρος στην πρόληψη.  Έτσι, και σε αυτή την περίπτωση, φροντίζουμε για τον έγκαιρο εντοπισμό προβλημάτων ομιλίας και επικοινωνίας στα παιδιά των βρεφονηπιακών μας σταθμών. Δεν θα σταματήσουμε να προσφέρουμε στους δημότες μας, από τον πιο μικρό έως τον πιο μεγάλα τη δυνατότητα φροντίσουν για την Υγεία τους», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.