Φόρμα αναζήτησης

Από 8/4 έως 12/4 οι νέες αιτήσεις για δικαιούχους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο της Αποστολής

Alt
08 Απρ 2019 9:00 AM
Κατηγορία: Πρόνοια

Ξεκινά η διαδικασία της συλλογής νέων αιτήσεων (Β΄ Εξάμηνο 2019) για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών & της Ι. Μ. Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας «ΑΠΟΣΤΟΛΗ», που φιλοξενείται από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής. Το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά τους κατοίκους - δημότες  του Ηρακλείου Αττικής.

Οι ενδιαφερόμενοι, που έχουν ανάγκη βοηθείας σε τρόφιμα και πληρούν τα κριτήρια, που αναφέρονται παρακάτω, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου (Παπαϊωάννου 15-17), από τις 8/4/2019 έως 12/4/2019 (εργάσιμες ημέρες και ώρες). Μετά τις 12/4/2019 δεν θα γίνονται δεκτές αιτήσεις.

Για την επιλογή των επωφελούμενων του προγράμματος συνεκτιμώνται, μέσω μοριοδότησης, οι ακόλουθοι παράγοντες:

1. Κοινωνικά-οικονομικά κριτήρια επιλογής υποψηφίων:

Α) Εισοδηματικά κριτήρια: Για ένα άτομο 0 έως 6.000 ΕΥΡΩ, συν 1.000 ΕΥΡΩ για κάθε επιπλέον μέλος της οικογένειας, όπως αυτά δηλώνονται στο εκκαθαριστικό φορολογίας 2017. Εφ’ όσον πληρούνται τα εισοδηματικά κριτήρια, η βοήθεια θα δοθεί κατά προτεραιότητα ανάλογα με τον:

Β) Αριθμός άνεργων μελών στην οικογένεια

Γ) Αριθμό προστατευομένων μελών

Δ) Αριθμό αναπήρων μελών

2. Υποχρεωτικά δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι:

Α. Αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη. Η αίτηση χορηγείται από την Κοινωνική Υπηρεσία ή κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Β. Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου για όλα τα ενήλικα μέλη της οικογένειας-φιλοξενούμενους που δηλώνονται.

Γ. Εκκαθαριστικό Φορολογίας, Φορολογικού έτους 2017 για όλα τα ενήλικα μέλη της οικογένειας-φιλοξενούμενους που δηλώνονται. (Σύζυγος σε περίπτωση ξεχωριστής φορολογικής δήλωσης).

Δ. Πρόσφατο Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης. (Μόνο για τον αιτούντα).

Ε. Πιστοποίηση διεύθυνσης κατοικίας με αντίγραφο Λογαριασμού ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ ή τηλεφωνίας (κινητής ή σταθερής) στο όνομα του αιτούντα ή συμβόλαιο ενοικίασης κατοικίας σε ισχύ μαζί με λογαριασμό στο όνομα του ιδιοκτήτη.

ΣΤ. Πρόσφατη ΒΕΒΑΙΩΣΗ Ανεργίας από ΟΑΕΔ για κάθε άνεργο μέλος της οικογένειας και φιλοξενούμενο που δηλώνεται.

Ζ. Πιστοποιητικό Αναπηρίας σε ισχύ από αρμόδια επιτροπή (μόνο για αναπηρία 67% και άνω) όπου υπάρχει. (προαιρετικά).

Η. Σε περίπτωση που αιτών φιλοξενείται πρόσφατο εκκαθαριστικό των ατόμων που τον φιλοξενούν.

Θ. Το ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ για το πιστοποιητικό αναπηρίας (όπου αυτό υπάρχει) και την εκπαιδευτική κατάσταση συμπληρώνεται και προσκομίζεται προαιρετικά. Το ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ υπογράφεται από: Α) τον ΑΙΤΟΥΝΤΑ για το δικό του πιστοποιητικό αναπηρίας και τη δική του εκπαιδευτική κατάσταση Β) τους ΓΟΝΕΙΣ (ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ)/ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ για το πιστοποιητικό αναπηρίας του παιδιού τους Γ) τα ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ/ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΥΣ για τα δικά τους πιστοποιητικά αναπηρίας. Ειδικά για τα Β) και Γ) όσα είναι τα παιδιά και όσα είναι τα μέλη οικογένειας/φιλοξενούμενοι με πιστοποιητικά αναπηρίας τόσα ονοματεπώνυμα συμπληρώνονται στο σχετικό ΕΝΤΥΠΟ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ. Το έντυπο ενημέρωσης για επεξεργασία προσωπικών δεδομένων βρίσκεται αναρτημένο σε εμφανή χώρο στο site www.mkoapostoli.com και σε εμφανή Χώρο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου Αττικής καθώς και κάνοντας κλικ ΕΔΩ. Ο αιτών εφόσον δίνει στοιχεία τρίτων προσώπων (συζύγου, τέκνων, φιλοξενούμενων κλπ) οφείλει να τους παραπέμψει στην ενημέρωση που είναι ανηρτημένη στο site. Βρείτε το ΈΝΤΥΠΟ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗΣ κάνοντας κλικ ΕΔΩ.

* Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα δικαιολογητικά θα βρείτε στην αίτηση που χορηγείται από την Κοινωνική Υπηρεσία

  • Όπου αναφέρεται Εκκαθαριστικό 2017 εννοείται το Εκκαθαριστικό του φορολογικού έτους 2017 που υπεβλήθη το 2018.
  • Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται μόνο στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.