Φόρμα αναζήτησης

«Ό,τι θες», η παράσταση των μαθητών του θεατρικού εργαστηρίου

Alt
10 Ιουν 2023 9:14 AM
Κατηγορία: Πολιτισμός

Την πρώτη τους παράσταση για το ευρύ κοινό ανεβάζουν στο σανίδι οι μαθητές του θεατρικού εργαστηρίου των προγραμμάτων δημιουργικής και καλλιτεχνικής απασχόλησης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, τα οποία διεξάγονται, κάθε χρόνο, μέσα από την δημοτική επιχείρηση ΚΕΑΕΔΗΑ. Το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Ιουνίου με κοινή ώρα έναρξης στις 21.00 θα παρουσιάσουν την παράσταση «Ό,τι θες» στην θεατρική σκηνή του Πολιτιστικού Πολύκεντρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου & Νεότητος) με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Η παράσταση αποτελεί μια συρραφή έργων των Λόρκα, Βίσνιεκ, Μπάρκερ, Σοντάγκ, Κιτσοπούλου, Τριαρίδη με πινελιές από την ομάδα του εργαστηρίου. Μια θεατρική ομάδα, μια πρωταγωνίστρια, ένας άνθρωπος που τρέχει, ένας άνθρωπος στον κύκλο, ένας άνθρωπος σκουπιδοτενεκές, μια ζωγράφος, ένα κοράκι, μια καρακάξα, μια συγγραφέας, ένας σκηνοθέτης, η ταξιθέτρια του χώρου, οι θεατές της παράστασης, κάποιοι τσαλακωμένοι, όλοι αυτοί και άλλοι τόσοι, και μαζί τους το κοινό, ενώνονται σε μια αλλιώτικη πραγματικότητα…

Υπό την καθοδήγηση της δασκάλας τους, Αντιγόνης Σταυροπούλου, η συγκεκριμένη παράσταση είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς που έγινε όλη τη διάρκεια της χρονιάς στα μαθήματα θεάτρου που προσέφερε ο Δήμος μέσα από την ΚΕΑΕΔΗΑ, όπως εξηγεί ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης, Νίκος Σπυρόπουλος.

«Είμαστε τρομερά υπερήφανοι που μέσα από τις δομές του Δήμου μας δίνουμε βήμα στους συμπολίτες μας να εκφράσουν τις ανησυχίες τους, να γεμίσουν δημιουργικά τον ελεύθερό τους χρόνο και να ανακαλύψουν την καλλιτεχνική τους φύση. Σας προσκαλώ να τους χειροκροτήσουμε μαζί και, γιατί όχι, να ακολουθήσουμε στην επόμενη σεζόν το παράδειγμά τους. Ο Δήμος μας θα συνεχίσει να προσφέρει μεγάλη ποικιλία από προτάσεις δημιουργικής και καλλιτεχνικής απασχόλησης», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.