Φόρμα αναζήτησης

«Ελπίδα και αισιοδοξία μας τα παιδιά» - Μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής Νίκου Μπάμπαλου για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Alt
11 Σεπ 2019 12:25 PM
Κατηγορία: Παιδεία

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε και φέτος στα σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής με τους καθιερωμένους αγιασμούς. Ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, και τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου βρέθηκαν στα σχολεία, δίπλα στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στην έναρξη μιας ακόμα σχολικής χρονιάς. 

«Εύχομαι από καρδιάς σε όλους να είναι μία χρονιά εποικοδομητική, δημιουργική, γεμάτη υγεία και διάθεση για συστηματική δουλειά. Για όλους εμάς, που βλέπουμε τα παιδιά και τα καμαρώνουμε αυτή η ημέρα, είναι ημέρα αισιοδοξίας και ελπίδας. Γιατί εσείς, οι μαθητές, είστε η ελπίδα και η αισιοδοξία μας», το μήνυμα του Νίκου Μπάμπαλου στα παιδιά, με την δέσμευση ότι ο Δήμος θα συνεχίσει ακούραστα, και κατά τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς, την προσπάθεια για να βρίσκεται πάντα στο πλευρό της σχολικής κοινότητας.

Αναλυτικά το μήνυμα του δημάρχου:

«Μία νέα σχολική χρονιά αρχίζει και εύχομαι από καρδιάς σε όλους να είναι μία χρονιά  εποικοδομητική, δημιουργική, γεμάτη υγεία και διάθεση για συστηματική δουλειά.

Και αυτή η συστηματική δουλειά, ξεκινά πρώτα απ’ όλα από εμάς που έχουμε την ευθύνη αλλά και την ηθική υποχρέωση να φροντίζουμε ώστε τα σχολεία μας και η εκπαιδευτική κοινότητα, να έχουν, να έχετε όχι μόνο τα απαραίτητα αλλά και επιπλέον υποδομές στα πλαίσια πάντα των δυνατοτήτων μας.

Στο πλαίσιο αυτό, δεν σταματήσαμε όλο το καλοκαίρι να εργαζόμαστε αδιάκοπα για τη συντήρηση και την αναβάθμιση των σχολικών μας υποδομών, κάθε βαθμίδας.

Αλλά και στα έκτακτα περιστατικά που προέκυψαν, φροντίσαμε ώστε να βρούμε εναλλακτικές λύσεις με σεβασμό στον μαθητή και στις ανάγκες του, αλλά και με επίγνωση της αγωνίας που έχουν οι γονείς για το σχολικό περιβάλλον των παιδιών τους.

Με τον ίδιο τρόπο, μεθοδικά και συντονισμένα, σε άμεση επαφή με την εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και τους αρμόδιους κρατικούς φορείς θα συνεχίσουμε σε όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ώστε να προλαμβάνουμε κάθε ανάγκη αλλά και να επιλύουμε τυχόν προβλήματα που προκύπτουν.

Για το λόγο αυτό, θα συνεχίσουμε ακούραστα και κατά τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς την προσπάθειά μας και θα είμαστε πάντα στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Σας εύχομαι, λοιπόν, μία καλή και δημιουργική χρονιά.

Και να θυμάστε, ότι για όλους εμάς, που σας βλέπουμε και σας καμαρώνουμε αυτή η ημέρα, είναι ημέρα αισιοδοξίας και ελπίδας. Γιατί εσείς, οι μαθητές είστε η ελπίδα και η αισιοδοξία μας».

 

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.