Φόρμα αναζήτησης

«Γνωριμία με τη Βιβλιοθήκη»

Alt
20 Φεβ 2023 10:24 AM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Την Τσικνοπέμπτη 16/2/2023 το πρωί, με αποκριάτικη ατμόσφαιρα η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής, υποδέχτηκε 28 μαθητές της Γ’ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου μας, σε προγραμματισμένη επίσκεψη, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους Κατερίνα Στέφου, Δέσποινα Κωνσταντινίδου και Χρυσούλα Παλούμπα. 

Η επίσκεψη ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των παιδιών στη Βιβλιοθήκη και την ενημέρωσή τους για τους κανόνες δανεισμού βιβλίων.

Στη συνέχεια …

  • Ψηλάφισαν σελίδες από τα βιβλία Braille που διαθέτει η βιβλιοθήκη και έμαθαν γενικές γνώσεις για το πώς γράφονται και πώς διαβάζονται.
  • Ενημερώθηκαν για τη θεματική τοποθέτηση των βιβλίων στα ράφια, σύμφωνα με τo Δεκαδικό Σύστημα Ταξινόμησης «Dewey». Ενημερώθηκαν για τον ηλεκτρονικό κατάλογο της συλλογής της Βιβλιοθήκης.
  • Αναζήτησαν πληροφορίες μέσα από εγκυκλοπαίδειες και λεξικά.
  • Θαύμασαν τη συλλογή του αρχείου της βιβλιοθήκης με τα παλιά και σπάνια βιβλία. Είχαν την ευκαιρία να δουν το πιο παλιό βιβλίο της συλλογής, τις κιτρινισμένες σελίδες του και να συγκρίνουν την “αθάνατη” βιβλιοδεσία της εποχής εκείνης που τα βιβλία ήταν δεμένα με σχοινί, με τη σημερινή “πρόχειρη” βιβλιοδεσία με κόλλα.
  • Έπαιξαν και έλυσαν κρυπτόλεξo με λέξεις σχετικές με τη «βιβλιοθήκη» και ανακάλυψαν την κρυμμένη φράση που αφορούσε το καλό βιβλίο.
  • Απόλαυσαν το παιδικό τμήμα, αναζητώντας και ξεφυλλίζοντας βιβλία της αρέσκειάς τους και οι μαθητές που είχαν γίνει ήδη μέλη την προηγούμενη μέρα, επέλεξαν και δανείστηκαν βιβλία αφού πήραν την κάρτα τους.

Φεύγοντας πήραν παιδικά βιβλία από τις δωρεές των αναγνωστών που ήδη υπάρχουν στη συλλογή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, ώστε να εμπλουτίσουν τη συλλογή της τάξης τους.

Τα παιδιά ευχαριστήθηκαν πολύ την ώρα που πέρασαν στη βιβλιοθήκη και την επαφή τους με τα παιδικά βιβλία και υποσχέθηκαν φεύγοντας να επισκέπτονται συχνά το φιλόξενο περιβάλλον της.

 

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.