Φόρμα αναζήτησης

Τα Ηράκλεια επιστρέφουν! Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους με δωρεάν είσοδο από τέλη Αυγούστου έως αρχές Οκτωβρίου

Alt
22 Αυγ 2022 2:53 PM

Τα Ηράκλεια, το μεγάλο, ετήσιο πολιτιστικό φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής επιστρέφει από τα τέλη Αυγούστου έως τις αρχές Οκτωβρίου για να γεμίσει τα βράδια στην πόλη με μουσική, παραστάσεις, δραστηριότητες και δρώμενα για μικρούς και μεγάλους. Φέτος τα Ηράκλεια συμπίπτουν με τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και έτσι, με συμπληρωματικό τίτλο «Η Μικρασία του Χθες, η Ελλάδα του Σήμερα», αφιερώνουν  επιλεγμένες εκδηλώσεις στις μνήμες των αλλοτινών πατρίδων.

Συναυλίες όπως αυτές της Λένας Αλκαίου, του Βασίλη Λέκκα, του Βαγγέλη Κονιτόπουλου, θεατρικές παραστάσεις για παιδιά και ενήλικες, βραδιές παράδοσης, κλασσικής μουσικής, ακόμα και ένα… πλανητάριο για τους μικρούς είναι ορισμένα μόνο από όσα έχει ετοιμάσει αυτή τη χρονιά το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου.

Τα Ηράκλεια θα κλείσουν με το 1ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου για τις πόλεις των βορείων προαστίων. Ερασιτεχνικοί θίασοι και ομάδες θα παρουσιάσουν τις δουλειές τους σε μια διοργάνωση που έχει ως στόχο να γίνει θεσμός.

Τα Ηράκλεια 2022 θα διεξαχθούν σε διάφορα σημεία της πόλης. Φυσικά, σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι εντελώς δωρεάν για όλους.

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα ΕΔΩ

«Σας καλωσορίζουµε και φέτος στα «Ηράκλεια 2022: Από την Μικρασία του Χθες, στην Ελλάδα του Σήµερα». Μια σειρά εκδηλώσεων για όλες τις ηλικίες, εστιασµένες οι περισσότερες στους Μικρασιάτες, στους Αρµενίους, στους Ποντίους και στους Πολίτες. Σε όσους λεηλάτησε και προσπάθησε να αφανίσει η τουρκική λαίλαπα, όμως δεν κατάφερε να τους λεηλατήσει τη μνήμη, την ψυχή, τον πολιτισμό, την παράδοση, την ιστορία τους αλλά ούτε και την αέναή τους διεκδίκηση των ιερών και ματωμένων χωμάτων τους. Εκλεκτοί καλλιτέχνες πλαισιώνουν τις εκδηλώσεις, µε συναυλίες, παιδικά και εφηβικά προγράμματα, ενώ φέτος διοργανώνουμε στην πόλη µας, το 1ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Βόρειου Τομέα, σε συνεργασία µε τον Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων. Ευχαριστώ τους συνεργάτες µου στο Τμήμα Πολιτισμού & ∆ημοσίων Σχέσεων, στις υπόλοιπες υπηρεσίες του Δήμου που συνέδραμαν, αλλά και όλους εσάς που χρόνια βρισκόμαστε στα «Ηράκλεια». Ραντεβού στα σημεία των εκδηλώσεων!», το μήνυμα της αντιδημάρχου Πολιτισμού, Μαίρης Ιγγλέση.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.