Φόρμα αναζήτησης

Κέφι, γέλια και χορός στο 2ο Ηρακλειώτικο Καρναβάλι

04 Μαρ 2019 12:33 PM
Κατηγορία: Πολιτισμός

Δεν ήταν οι χιλιάδες των Ηρακλειωτών που βγήκαν στους δρόμους της πόλης, δεν ήταν το μεγάλο πάρτι που στήθηκε κάνοντας όλο το Δήμο μια γιορτή, δεν ήταν ο παλμός της ζωντάνιας που πλημμύρισε όλο το Ηράκλειο το πρωινό της Κυριακής, ήταν το χαμόγελο σε κάθε ένα από τα πρόσωπα των παιδιών και η χαρούμενη διάθεση των μεγάλων που έκανε κάθε στιγμή από το 2ο Ηρακλειώτικο Καρναβάλι να αξίζει και να δικαιώνει την επιλογή, φέτος, να γίνει ακόμα πιο μεγάλο.

Διασχίζοντας τη λεωφόρο Ηρακλείου και καταλήγοντας στην κεντρική πλατεία, παιδιά όλων των ηλικιών - από 1 έως 81 ετών – παρέλασαν με τις ευφάνταστες στολές τους, με τις σφυρίχτρες, τα γέλια και τον χορό τους, ακολουθώντας τα 10 άρματα που έδιναν τον ρυθμό.

Γονείς και παιδιά από τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς, τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου, σύλλογοι και φορείς αλλά και απλές παρέες Ηρακλειωτών συμμετείχαν στην καρναβαλική παρέλαση παρασύροντας με το κέφι τους όλους τους επισκέπτες.

Όλοι μαζί ενώθηκαν στο τέλος της παρέλασης στην κεντρική πλατεία, όπου στήθηκε ένα μεγάλο πάρτι με τραγούδι και πολύ χορό, το οποίο κράτησε την πόλη σε ρυθμούς καρναβαλιού έως το βράδυ.

Βέβαια, το Ηράκλειο είχε αρχίσει να μπαίνει σε αποκριάτικους ρυθμούς πολύ νωρίτερα. Μην μπορώντας να περιμένουν την Κυριακή, επίλεκτη ομάδα καρναβαλιστών ξεκίνησε την «προθέρμανση» από το βράδυ του Σαββάτου, κατεβαίνοντας την οδό Πεύκων – σε μια mini παρέλαση – και φτάνοντας στην κεντρική πλατεία. Εκεί συνάντησαν τον Σύλλογο «Μόλυβο» οι χορευτές του οποίου περιέφεραν την Καμήλα και την Τράτα, αναβιώνοντας ένα από τα πλέον παραδοσιακά έθιμα του τόπου.

Αυτά είδαν οι σύλλογοι των Αρκάδων, των Ρουμελιωτών και των Πελεκαναδαίων και βάλθηκαν να περάσουν τον πήχη, ενώνοντας το κέφι τους και παρουσιάζοντας στην παρέλαση της Κυριακής το έθιμο της αρπαγής της Περσεφόνης.

«Εάν πέρυσι βάλαμε τα θεμέλια, φέτος βάλαμε την παρακαταθήκη. Το Ηρακλειώτικο Καρναβάλι ήρθε για να μείνει για πολλά χρόνια ακόμα. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Ηρακλειώτες που συμμετείχαν, όλους τους υπαλλήλους του Δήμου αλλά και το Σώμα Εθελοντών που εργάστηκαν σκληρά για την προετοιμασία του Καρναβαλιού», δηλώνει η αντιδήμαρχος, Δέσποινα Αϊβατζίδου – Ποριώτου.

«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τα γέλια των παιδιών και των μεγάλων είναι η καλύτερη δικαίωση της απόφασής μας να διοργανώσουμε και να εδραιώσουμε στην πόλη το δικό της Καρναβάλι. Στόχος μας είναι κάθε χρόνο να είμαστε ακόμα πιο πολλοί, ακόμα πιο κεφάτοι. Σκοπός, να δώσουμε στην πόλη την ζωντάνια και την χαρά που όλοι έχουμε ανάγκη», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Μπορείτε να δείτε και να κατεβάσετε φωτογραφίες από το 2ο Ηρακλειώτικο Καρναβάλι στον σύνδεσμο ΕΔΩ

 

 

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.