Φόρμα αναζήτησης

Επικαιροποιημένος Κανονισμός Καθαριότητας

Alt
20 Ιαν 2021 10:16 AM
Κατηγορία: Περιβάλλον

Το επικαιροποιημένο σχέδιο του Κανονισμού Καθαριότητας της πόλης δίνει σε δημόσια διαβούλευση ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προκειμένου όλοι οι πολίτες να μπορέσουν να εκφράσουν τη γνώμη τους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το πώς μπορεί να γίνει το Ηράκλειο ακόμα πιο καθαρό, πως μπορεί να διευρυνθεί η συμμαχία Δήμου και κατοίκων.

Ο νέος Κανονισμός δίνει βάρος στην Ανακύκλωση εντάσσοντας στα πλαίσιά του όλες τις νέες δράσεις που εφαρμόζονται στην πόλη τα τελευταία χρόνια (καφέ, κίτρινος κάδος κτλ), βάζοντας παράλληλα όρους και κανόνες για το πώς όλοι: δημοτικές υπηρεσίες, κάτοικοι και επαγγελματίες πρέπει να συμπεριφέρονται ώστε να γίνει η διαχείριση των απορριμμάτων στο Ηράκλειο πιο αποτελεσματική, ώστε αυτό που θα μένει πίσω στο τέλος της ημέρας να είναι μια πόλη καθαρή.

Το σχέδιο του νέου Κανονισμού Καθαριότητας έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου iraklio.gr στην ενότητα Καμπάνιας & Διαβούλευση. Οι πολίτες μπορούν να στείλουν τις επισημάνσεις τους έως τις 8 Φεβρουαρίου με email στην διεύθυνση periballon@iraklio.gr αναγράφοντας στο θέμα «Κανονισμός Καθαριότητας».

«Κανένα σχέδιο για την αστική καθαριότητα δεν μπορεί να πετύχει εάν δεν εξασφαλισθεί η συμμετοχή των κατοίκων της εκάστοτε πόλης. Για να έχουμε ένα Ηράκλειο ακόμα πιο καθαρό, ένα Ηράκλειο που μας αξίζει και θέλουμε όλοι πρέπει, εξίσου όλοι, να συμβάλλουμε και να συνεργαστούμε για να τα καταφέρουμε. Στον επικαιροποιημένο Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου μας έχουμε εγγράψει τι πρέπει να κάνει ο καθένας από εμάς, ποια είναι η ευθύνη του Δήμου, ποιο το καθήκον των πολιτών, ρίχνοντας το βάρος στην Ανακύκλωση, σε ένα σύγχρονο τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων», το μήνυμα του Μάνου Βαβουράκη, εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου για την Καθαριότητα και το Περιβάλλον.

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΔΩ