Φόρμα αναζήτησης

Περιβάλλον

Την Τετάρτη 5 Ιουνίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος. Όμως ο πλανήτης μας χρειάζεται φροντίδα κάθε ημέρα, από κάθε έναν και κάθε μια από εμάς.

Για να περάσουμε το μήνυμα, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου διοργανώνει αύριο δράση συμβολικού καθαρισμού και περιποίησης στο πάρκο της διασταύρωσης των οδών Κολοκοτρώνη & Ευτυχίας με τη συμμετοχή παιδιών από τα δημοτικά σχολεία της πόλης, του Σώματος Εθελοντών του Δήμου και, φυσικά, όποια ή όποιας δημότη θέλει να συμμετέχει.

Παράλληλα:

διαβάστε περισσότερα

Αυτό το Σαββατοκύριακο, 25 και 26 Μαΐου, η επίσκεψη στο Κτήμα Φιξ είναι ξεχωριστή… Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής διοργανώνει την 2η Ηράκλεια Γιορτή της Άνοιξης και έχει ετοιμάσει δράσεις, παιχνίδια, μουσική και εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους. Από το πρωί έως το απόγευμα μέσα στο μεγαλύτερο πάρκο της πόλης θα φιλοξενείται έκθεση λουλουδιών και θα υπάρχουν παιχνίδια για τα παιδιά καθώς και δημιουργική απασχόληση με πρόσημο την Άνοιξη και το Περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, στις δραστηριότητες του Σαββάτου 25/5:

διαβάστε περισσότερα

Τους μαθητές και τις μαθήτριες των δημοτικών σχολείων από πόλεις της Αττικής που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα «Προστατεύουμε και Φροντίζουμε τα Αδέσποτα Ζώα» βραβεύουν την Κυριακή 19 Μαΐου στις 11.00 το πρωί ο Σύνδεσμος για την Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων, φορέας που διοργάνωσε τον διαγωνισμό, και ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, ο οποίος φιλοξενεί την εκδήλωση στο Κτήμα Φιξ, στο μεγαλύτερο πάρκο της πόλης.

διαβάστε περισσότερα

16 έλατα των Χριστουγέννων, ένα για κάθε δημοτικό σχολείο της πόλης, αφιερωμένα στα παιδιά, φυτεύει στο Κτήμα Φιξ ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, από τις 11.00 το πρωί, ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, μαζί με τους ανθρώπους του Δήμου και τους μαθητές και τις μαθήτριες από τα δημοτικά του Ηρακλείου θα υποδεχθούν και θα φυτεύσουν φυσικά έλατα, τα οποία στη συνέχεια θα «υιοθετήσουν» τα παιδιά δίνοντάς τους ονόματα από ανθρώπινες αξίες όπως η Αγάπη, η Ελπίδα, η Φιλία κ.α., αφήνοντάς τα κληρονομιά στο πάρκο του Φιξ και για τις γενιές που θα ακολουθήσουν.

διαβάστε περισσότερα

Ημέρες δράσεων για το Περιβάλλον έχει προγραμματίσει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με αφορμή την φετινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και στόχο την περαιτέρω ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, επικεντρώνοντας στα παιδιά της πόλης.

Ήδη οι δράσεις ξεκίνησαν από την περασμένη εβδομάδα με την δημιουργία ενός ακόμα πάρκου τσέπης στη συμβολή των οδών Σαντορίνης και Παπαδάκη σε συνεργασία με τους μαθητές και τις μαθήτριες του 14ου Δημοτικού σχολείου, οι οποίοι υιοθέτησαν το παρκάκι για να συνεχίσουν να το διαμορφώνουν με πράσινο χρώμα.

διαβάστε περισσότερα

Στείλε το δικό σου μήνυμα για το Περιβάλλον! Ελάτε να γιορτάσουμε μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και να ενώσουμε τις φωνές μας για έναν καλύτερο, πιο πράσινο, πιο βιώσιμο πλανήτη. Καλούμε όλους όσους θέλουν, ειδικά τους μικρούς μας φίλους, να ηχογραφήσουν κάτι από τα παρακάτω:

Ραδιοφωνικό σποτάκι (διάρκεια 30-45 δευτερόλεπτα)

Τραγούδι (περίπου 3 λεπτά)

Ποίημα (έως 2 στροφές)

Σύντομο θεατρικό (περίπου 3λεπτά)

διαβάστε περισσότερα

Με την επανεκκίνηση των σχολείων επιστρέφουν και οι δράσεις του "Πάμε Γειτονιά" τις οποίες ο Δήμος οργανώνει σε επιλεγμένα σημεία της πόλης. Το σύνολο των συνεργείων της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος μαζί με παιδιά των σχολείων του Ηρακλείου επεμβαίνουν στις γειτονιές, ομορφαίνουν την πόλη, πάνω από όλα όμως οι μικροί Ηρακλειώτες μαθαίνουν την αξία της προσφοράς, του εθελοντισμού και του σεβασμού στους κοινόχρηστους χώρους.

διαβάστε περισσότερα

Φυτεύουμε μαζί στις γειτονιές της πόλης, προσθέτουμε πράσινο, κάνουμε πιο όμορφη και πιο βιώσιμη την καθημερινότητά μας.

Νέα εθελοντική δεντροφύτευση την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου, από τις 10.30 το πρωί στην πλατεία Μπομποτίνου με τη συμμετοχή των σχολείων της περιοχής.

Ελάτε μόνο με το μεράκι σας. Τα υπόλοιπα (υλικά κτλ) θα τα φροντίσει η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου.

 

διαβάστε περισσότερα

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συνεχίζει τις δράσεις του Πάμε Γειτονιά, την καμπάνια συνεργασίας Δήμου και δημοτών για τη συνεχή αναβάθμιση σε όλες τις περιοχές της πόλης. Νέο ραντεβού στην περιοχή της Καναπίτσας, όπου τα συνεργεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος θα βρεθούν από το πρωί της Τετάρτης 16 Νοεμβρίου για να καθαρίσουν, να περιποιηθούν και να ενισχύσουν το πράσινο και να διορθώσουν τυχόν προβλήματα. Σημείο εκκίνησης το πάρκο της οδού Ηρώς Κωνσταντοπούλου.

διαβάστε περισσότερα

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής συνεχίζει τις δράσεις του Πάμε Γειτονιά, την καμπάνια συνεργασίας Δήμου και δημοτών για τη συνεχή αναβάθμιση σε όλες τις περιοχές της πόλης. Αυτή τη φορά, τα συνεργεία της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος θα βρεθούν από το πρωί της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου στην περιοχή των Ηπειρώτικων για να καθαρίσουν, να περιποιηθούν και να ενισχύσουν το πράσινο και να διορθώσουν τυχόν προβλήματα. Σημείο εκκίνησης το πρωί το παρκάκι στη διασταύρωση των οδών Σμύρνης και Πρ. Λόφου.

διαβάστε περισσότερα