Η συγγραφέας Άννα Κοντολέων έρχεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για να διαβάσει διαδικτυακά το παραμύθι της «Όττο» στα παιδιά της πόλης την Παρασκευή 4 Ιουνίου στις 18.30.

διαβάστε περισσότερα

Στα νέα εκπαιδευτικά προγράμματα της Εθνικής Βιβλιοθήκης με αφορμή την συμπλήρωση 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης συμμετέχει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής καλώντας τα παιδιά της πόλης να πάρουν και αυτά μέρος. Συγκεκριμένα, για να τιμήσει την σημειολογική, φετινή επέτειο, η Εθνική Βιβλιοθήκη οργανώνει μια σειρά από δράσεις με τίτλο «Αριθμός Φύλλου 1821» στις οποίες μπορούν συμμετέχουν παιδιά από 10 έως 14 ετών για να μελετήσουν πτυχές της ιστορίας της χώρας μας στην αρχή της δημιουργίας της σύγχρονης Ελλάδας.

διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακή αφήγηση του παραμυθιού «Η παρέα των έξι που έγιναν οκτώ» προγραμματίζει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου. Η αφήγηση θα γίνει μέσα από τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή 9 Απριλίου στις 18.30 το απόγευμα σε συνεργασία με την θεατρολόγο, Ευτυχία Καμπάνταη, και, φυσικά, με τον συγγραφέα και εικονογράφο του παραμυθιού, Νικόλα Ανδρικόπουλο.

διαβάστε περισσότερα

Online επανέρχεται η Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά, την οποία οργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να κρατήσει συντροφιά στους μικρούς Ηρακλειώτες και να τους μυήσει στο μαγικό κόσμο των βιβλίων.

διαβάστε περισσότερα

Καλοκαιρινά ταξίδια στο μαγικό κόσμο των βιβλίων προσφέρει και φέτος στους μικρούς αναγνώστες της πόλης η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Διαμορφωμένο για παιδιά από 5 έως 12 ετών, το πρόγραμμα για αυτό το καλοκαίρι αρχίζει στις 24 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 24 Ιουλίου. Περιλαμβάνει δράσεις σχεδιασμένες και επιμελημένες με μεράκι που πραγματοποιούνται με τη βοήθεια εξαιρετικών εθελοντών τα πρωινά του καλοκαιριού.

διαβάστε περισσότερα