Ο Νίκος Μπάμπαλος γεννήθηκε το 1960 στο Ηράκλειο, όπου κατοικεί μόνιμα.

Το 6ο Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο της οδού Πεύκων είναι οι χώροι, που πέρασε τα μαθητικά του χρόνια και σφυρηλατήθηκαν οι σχέσεις του με την Πόλη μας.

Από το 1977, φοιτητής στο Νομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχει ενεργά μέσα από το Σύλλογο Φοιτητών στις προσπάθειες για καλύτερη Παιδεία, σύγχρονο και αναβαθμισμένο  Πανεπιστήμιο.

Το 1985 γίνεται μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και έκτοτε ασκεί το επάγγελμα του Δικηγόρου.

Το 1990 συμμετέχει για πρώτη φορά στις Δημοτικές Εκλογές και εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος.
Επανεκλέγεται το 1994 και στις εκλογές του 1998 και 2002 οι πολίτες του Ηρακλείου τον τιμούν και πάλι με την ψήφο τους, εκλέγοντας τον πρώτο Δημοτικό Σύμβουλο.

Το 2004 αποχωρεί από την παράταξη της «Δημοκρατικής Συνεργασίας» μετά από διαφωνίες και επανειλημμένες ρήξεις με τον επικεφαλής της, για κορυφαία ζητήματα στρατηγικής και ανάπτυξης της Πόλης.

Αρχές του 2005 ιδρύει τον Όμιλο Κοινωνικού και Πολιτικού Προβληματισμού ΑΡΑΚΛΙ.
Συμμετέχει ενεργά σε αθλητικούς συλλόγους, εθνικοτοπικούς συνδέσμους, στην ομάδα φιλόζωων πολιτών , σε δραστηριότητες και πρωτοβουλίες, ώστε μέσα από κοινές δράσεις και συλλογικότητα να δημιουργούνται καλύτερες προϋποθέσεις και όροι στην τοπική κοινωνία.

Στις 5 Οκτωβρίου 2005 σε δημόσια πανηγυρική εκδήλωση, ανακοινώνει την ίδρυση της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «ΗΡΑΚΛΕΙΟ- ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ».

Στις Δημοτικές εκλογές του 2006 καταλαμβάνει την τρίτη θέση στις προτιμήσεις των συμπολιτών του, αλλά και δημόσια αναγνώριση και αποδοχή της προσπάθειας για την κατάθεση διαφορετικού πολιτικού λόγου και συμπεριφοράς στα τοπικά πράγματα.

Έκτοτε από τη θέση της Αντιπολίτευσης ασκώντας εποικοδομητική και ουσιαστική αντιπολίτευση, μαζί με τους δημοτικούς συμβούλους – συνεργάτες, συμμετέχει και αγωνίζεται ενεργά για την επίλυση των προβλημάτων των Πολιτών και του Δήμου.

Στις εκλογές του 2014 έλαβε μέρος για τρίτη φορά ως ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος, χωρίς κανένα κομματικό χρίσμα και εξελέγει στον Β΄γύρο των Δημοτικών εκλογών, Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής με ποσοστό 51,90%.

email: babalosn@otenet.gr

Media