Φόρμα αναζήτησης

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής είναι το κυριότερο μέσο υλοποίησης της ολοκληρωμένης κοινωνικής παρέμβασης για την Υγεία, την Προστασία και την Στήριξη των πολιτών. 

Γραφεία: οδός Παπαϊωάννου 15-17, Ηράκλειο Αττικής. 

Τηλεφωνικό κέντρο: 2102716636. Αριθμοί εσωτερικών τηλεφώνων: Διεύθυνση 1, Προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας 2, Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας 3, Βοήθεια στο Σπίτι 4, Κοινωνικοί Λειτουργοί 5, Ψυχολόγοι 6, Προϊσταμένη Τμήματος Δημόσιας Υγείας 7, ΚΕΠ Υγείας 8, Δημοτικά Ιατρεία 9.

koin.ipiresia.iraklio@gmail.com

ONLINE ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΔΩ

ΔΟΜΕΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ

ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ  

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΑ

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥ

Πρόγραμμα για άτομα-κατόχους ΑΜΚΑ δωρεάν παροχής φαρμάκων από τα Δημόσια Νοσοκομεία και τα φαρμακεία.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΙΔΟΔΗΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ( Κ.Ε.Α.)

Το ΚΕΑ καταβάλλεται από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και υλοποιείται από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου.

ΤΕΒΑ ( ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ( ΤΕΒΑ/FEAD) ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ)

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος υποστηρίζεται η παροχή/διανομή τροφίμων και παροχή βασικής υλικής συνδρομής (είδη προσωπικής υγιεινής βρεφικά και παιδικά είδη).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ «ΣΟΥ ΕΧΩ ΔΕΜΑ»

Το Πρόγραμμα στηρίζει οικονομικά αδύναμες οικογένειες, μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Απευθύνεται σε φοιτητές που σπουδάζουν, μακριά από τις οικογένειες τους, σε πόλεις της περιφέρειας. 

ΠΡΟΝΟΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ 

Αφορά σταθερή οικονομική ενίσχυση ανά δίμηνο σε άτομα με ειδικές ανάγκες, κατοίκους του Ηρακλείου (άτομα με βαριές αναπηρίες, παραπληγικοί, τυφλοί κ.λ.π).

ΠΑΡΟΧΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΔΥΝΑΜΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Αφορά σε άτομα-οικογένειες που διαβιούν στα όρια της φτώχειας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΝΤΑΞΗ

Το Πρόγραμμα αφορά άστεγους και πολίτες με επισφαλή πρόσβαση στην κατοικία, απόρροια της ανθρωπιστικής-οικονομικής κρίσης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Πρόγραμμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης που εφαρμόζεται στις περιπτώσεις που γίνεται μετατροπή ποινής σε Παροχή Κοινωφελούς Εργασίας στους Δήμους. Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την Υπηρεσία Κοινωνικής

Αρωγής της Εισαγγελίας Αθηνών.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΔΔΗΕ-ΔΕΗ

To Πρόγραμμα αφορά στην παροχή εφάπαξ ειδικού βοηθήματος για την στήριξη καταναλωτών με χαμηλά εισοδήματα, οι οποίοι έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι τις 21/09/2018.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

και τακτικής παρακολούθησης και εποπτείας οικογενειών με ανήλικα που βρίσκονται σε κίνδυνο.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ

και τακτικής παρακολούθησης, για ενήλικες που βρίσκονται σε κίνδυνο.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΕΣ & ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ

Αφορά στη διαδικασία για εισαγωγή υπερηλίκων σε Κλινικές & Ιδρύματα όπως Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων και ανηλίκων σε ειδικά οικοτροφεία.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ

Τους καλοκαιρινούς μήνες παιδιά ηλικίας 6-12 ετών φιλοξενούνται στις Παιδικές Εξοχές του Αγίου Ανδρέα του Δήμου Αθηναίων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ – ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑ 11 ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Στο Δήμο λειτουργούν 11 Ιδιωτικοί Παιδικοί Σταθμοί. Η επιτροπή ελέγχου καταλληλότητας εξετάζει την καταλληλότητα των ακινήτων για να διαπιστωθεί αν πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις, προκειμένου να

χορηγηθεί άδεια ίδρυσης και λειτουργίας. Κάθε εξάμηνο γίνεται έλεγχος για κάθε παιδικό σταθμό όσον αφορά στο προσωπικό, στα παιδιά που φιλοξενεί και συντάσσεται έκθεση πεπραγμένων με την έναρξη του ημερολογιακού

έτους. Τέλος εκδίδονται περιοδικά, αποφάσεις για την πρόσληψη προσωπικού στις μονάδες φροντίδας προσχολικής αγωγής.

ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΏΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ: Στο Φιλανθρωπικό Σωματείο για ΑΜΕΑ “ΑΛΚΥΟΝΗ”.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ–ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ»

H εφαρμογή του προγράμματος δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να μπορούν να καλύψουν τις βασικές πρωταρχικές ανάγκες διατροφής με το μικρότερο δυνατό κόστος αγοράς. Το 3% των εσόδων προσφέρεται σε είδος στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΝΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΕΦΗΒΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΕΦΗΒΩΝ

Παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη από ειδικευμένη ψυχολόγο.

ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΕΝΗΛΙΚΕΣ

Στόχος αυτής της δράσης είναι η ψυχολογική στήριξη ενηλίκων από ψυχολόγο.

ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΠΝΟΗ»

Κέντρο πρόληψης, εκτίμησης και αποκατάστασης για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας και τις οικογένειές τους. Τα παιδιά παρακολουθούν πρόγραμμα αποκατάστασης προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν (συνεδρίες λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ειδικού παιδαγωγικού, συνεδρίες με ψυχολόγο-κοινωνικό λειτουργό).

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΑ

Δημιουργία Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια σε συνεργασία με την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών και το ΕΔΔΥΠΠΥ. Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται στους πολίτες μεγαλύτερης ηλικίας, είναι η υποστήριξη από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό, με στόχο τη συντήρηση των κοινωνικών και γνωστικών δεξιοτήτων τους, καθώς και την ενδυνάμωση της οικογένειας και των φροντιστών τους.

 

ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ & ΔΡΑΣΕΙΣ

Προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος στα παιδιά της πόλης από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Προληπτικό οδοντιατρικό έλεγχο για τα παιδιά της πόλης στα πρώτα τους σχολικά βήματα πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Σε συνεργασία με Ηρακλειώτες εθελοντές οδοντιάτρους, κλιμάκιο των Δημοτικών Ιατρείων επισκέπτεται όλους τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς και τα δημοτικά σχολεία της πόλης. Η δράση έχει διττό στόχο: αφενός να διαπιστωθεί η κατάσταση των δοντιών των παιδιών, αφετέρου να μάθουν τα παιδιά πώς μπορούν και τι πρέπει να κάνουν για να προστατεύουν τα δόντια τους. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή είναι η συγκατάθεση των γονέων, οι οποίοι, μετά τον έλεγχο, λαμβάνουν βεβαίωση από τον εκάστοτε οδοντίατρο για την υγεία των δοντιών των μικρών μαθητών, όπου αναγράφεται εάν το κάθε παιδί χρειάζεται περαιτέρω φροντίδα. Στις μέχρι τώρα δράσεις έχουν εξεταστεί χιλιάδες παιδιά.

Δωρεάν το πιστοποιητικό υγείας μαθητών μέσω των Δημοτικών Ιατρείων Ηρακλείου Αττικής – Προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στηρίζει τις οικογένειες της πόλης διαθέτοντας τις υπηρεσίες του για την εξυπηρέτηση τόσο των πάγιων, όσων και των εποχιακών αναγκών των νοικοκυριών. Στην κατεύθυνση αυτή, οι οικογένειες – και κυρίως αυτές που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού (άνεργοι ή ανασφάλιστοι γονείς, μονογονεϊκές οικογένειες, οικονομικά αδύναμοι κτλ) - μπορούν να εκδώσουν δωρεάν για τα παιδιά τους το πιστοποιητικό υγείας που απαιτείται για την συμπλήρωση του Ατομικού Δελτίου Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) στην αρχή κάθε σχολικού έτους. Το πιστοποιητικό εκδίδεται μέσα από τα Δημοτικά Ιατρεία, μετά από την σχετική εξέταση με κάποιον από τους εθελοντές παιδίατρους της δομής.

Προφίλ Υγείας

Αποτελεί το πρώτο βήμα για την πιστοποίηση του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, από τονΠαγκόσμιο Οργανισμό Υγείας! Τι σημαίνει αυτό για τους πολίτες; Ότι θα ξέρουν, πιστοποιημένα πλέον, ότι η πόλη τους προσφέρει άρτιες υπηρεσίες πρόνοιας και πρόληψης, κυρίως, όμως, μπορεί να προσφέρει στον κάτοικο υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής, δίχως φυσικούς κινδύνους για την Δημόσια Υγεία. Το Προφίλ Υγείας καταγράφει δημογραφικά στοιχεία, στατιστικές Υγείας, την περιγραφή του αστικού και φυσικού περιβάλλοντος, κοινωνικο-οικονοµικά στοιχεία, περιγραφή τρόπου ζωής, έρευνα στον πληθυσμό, περιγραφή των υπηρεσιών και των δομών που διαθέτει ο Δήμος και συμβάλλουν στην υγεία του πληθυσμού. Ξεκίνησε  η μεγάλη έρευνα στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) και το Ινστιτούτο Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ) με εκπαιδευμένους συνεντευκτές για την σύνταξη του Προφίλ Υγείας της πόλης, το οποίο θα οδηγήσει στην πιστοποίηση του Δήμου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας «ξεκλειδώνοντας», έτσι, περισσότερες δράσεις και προγράμματα που θα ενισχύσουν την προαγωγή της δημόσιας υγείας, την υγεία των Ηρακλειωτών. Μέσα στο επόμενο διάστημα 15 εθελοντές, συνεντευκτές του ΕΔΔΥΠΠΥ θα χτυπήσουν, δειγματοληπτικά, την πόρτα μιας μεγάλης μερίδας κατοίκων της πόλης προκειμένου να ζητήσουν την βοήθειά τους στην συμπλήρωση του ειδικού ερωτηματολογίου, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί στην χαρτογράφηση του Προφίλ Υγείας του Ηρακλείου. Οι συνεντευκτές, οι οποίοι πέρασαν το προηγούμενο διάστημα την κατάλληλη εκπαίδευση, θα φέρουν μαζί τους βεβαίωση με την οποία θα πιστοποιείται η ιδιότητά τους. Συμβουλεύουμε τους κατοίκους που θα θελήσουν να μετάσχουν στην έρευνα να απαιτούν να βλέπουν και να ανοίγουν την πόρτα τους μονάχα αφού οι συνεντευκτές επιδείξουν την εν λόγω βεβαίωση.