Φόρμα αναζήτησης

Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ)

Alt
30 Ιαν 2024 12:32 PM
Κατηγορία: Κοινωνία

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής εκπονεί για πρώτη φορά ολοκληρωμένο Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας (Σ.Α.Π.) προκειμένου να βελτιώσει τις υποδομές της πόλης (οδικό δίκτυο, πεζοδρόμια, κοινόχρηστοι χώροι, δημοτικά κτίρια) στην κατεύθυνση της καλύτερης και ασφαλέστερης κυκλοφορίας και πρόσβασης για τα άτομα με κινητικά προβλήματα. Συγκεκριμένα, το Σχέδιο υποδεικνύει παρεμβάσεις και διαμορφώσεις που θα μπουν στον τεχνικό σχεδιασμό της δημοτικής αρχής την επόμενη περίοδο και τα οποία θα κάνουν πιο εύκολη την καθημερινή μετακίνηση και πρόσβαση στην πόλη για ΑμΕΑ, ηλικιωμένους κ.α.

Η τελική πρόταση της μελέτης του ΣΑΠ τίθεται σε δημόσια διαβούλευση ώστε και οι πολίτες να διατυπώσουν τις δικές τους προτάσεις αφού εξετάσουν το Σχέδιο. Θυμίζουμε το προηγούμενο διάστημα είχε προηγηθεί καμπάνια με σχετικό ερωτηματολόγιο, τα αποτελέσματα του οποίου συνέβαλαν στη διαμόρφωση της τελικής πρότασης.

«Μια από τις κύριες προεκλογικές μας δεσμεύσεις ήταν το Ηράκλειο να γίνει πόλη πιο φιλική και προσβάσιμη, μια πόλη που όλοι θα μπορούν να μετακινούνται με τις ίδιες ελευθερίες και δυνατότητες. Το Σχέδιο Αστικής Προσβασιμότητας είναι το εργαλείο που θα μας βοηθήσει να το πετύχουμε καθώς, μέσα από αυτό, θα προσδιορίσουμε όσα θα κάνουμε τα επόμενα χρόνια σε αυτή την κατεύθυνση», το σχόλιο του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Δείτε αναλυτικά το Σχέδιο ΕΔΩ. Διατυπώστε τις απόψεις σας και κοινοποιήστε τις στο email texniki@iraklio.gr αναγράφοντας ως θέμα: Διαβούλευση ΣΑΠ.

Το έργο χρηματοδοτείται από πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου