Φόρμα αναζήτησης

Συνάντηση με την υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως είχε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος

Alt
08 Φεβ 2024 10:55 AM
Κατηγορία: Πόλη

Με την υπουργό Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, συναντήθηκε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, στο γραφείο της στο Υπουργείο με ατζέντα συζήτησης την προσαρμογή του Δήμου στα νέα δεδομένα που έφερε ο πρόσφατος νόμος για την Αυτοδιοίκηση, τις προοπτικές που υπάρχουν το επόμενο διάστημα για τον Δήμο μέσα από διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα αλλά και θεσμικά ζητήματα γύρω από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο δήμαρχος εξήγησε στην υπουργό τα βήματα που ακολούθησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για να εφαρμόσει τις διατάξεις του νέου νόμου, προτείνοντας κάποιες βελτιώσεις για το μέλλον.

Επιπλέον, ανέλυσε το υψηλό ποσοστό απορροφητικότητας που σημείωσε ο Δήμος διεκδικώντας και εξασφαλίζοντας κονδύλια από τα πρόσφατα χρηματοδοτικά προγράμματα «Αντώνης Τρίτσης» και «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών, με τα οποία έκανε χρήσιμα έργα και προμήθειες για την πόλη και τους πολίτες (αναπλάσεις δρόμων, πλατειών, προμήθεια ηλεκτροκίνητων οχημάτων κ.α.). Ο δήμαρχος δήλωσε στην υπουργό έτοιμος να καταθέσει νέες προτάσεις χρηματοδότησης σε επόμενα προγράμματα που θα προκύψουν στα επόμενα χρόνια.

Ο Νίκος Μπάμπαλος έθεσε στην κ. Κεραμέως, την  άμεση ανάγκη να ενισχυθεί το προσωπικό του Δήμου, καθώς, αυτή την στιγμή, οι δημοτικοί υπάλληλοι στο Ηράκλειο Αττικής είναι οι λιγότεροι που είχε ποτέ στην σύγχρονη ιστορία του Δήμου.

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συνεργαζόμαστε με τη Νίκη Κεραμέως ως υπουργό, θυμίζω όταν θήτευε στο Υπουργείο Παιδείας μαζί αντιμετωπίσαμε το τεράστιο ζήτημα της λειτουργίας των σχολείων όταν ξέσπασε η πανδημία. Η κ. Κεραμέως έχει την πόρτα της πάντα ανοικτή και στο Υπουργείο Εσωτερικών, ανταποκρινόμενη ταχύτατα στα αιτήματά μας. Συνεχίζουμε λοιπόν την πολύ καλή και γόνιμη συνεργασία μας με την υπουργό Εσωτερικών,  έχοντας και οι δύο μας το πιο δυναμικό κίνητρο: να αξιοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που υπάρχουν σήμερα στη Δημόσια Διοίκηση για να προσφέρουμε περισσότερα στους πολίτες και δημότες μας», το σχόλιο του Νίκου Μπάμπαλου.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.