Alt

Στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επιδότηση της εγκατάστασης σημείων ελεύθερης πρόσβασης στο internet (hotspots) σε διάφορα σημεία της πόλης, WiFi4EU, εντάσσεται ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Η αίτηση που κατέθεσε η δημοτική αρχή έγινε δεκτή στο νέο γύρο κατανομής και έτσι, όπως ανακοινώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Δήμος παίρνει voucher για να προχωρήσει στην ανάπτυξη δικτύου wifi σε κοινόχρηστους και πολυσύχναστους χώρους του Ηρακλείου όπου οι κάτοικοι και οι επισκέπτες θα μπορούν δωρεάν να συνδέονται και να σερφάρουν στο διαδίκτυο.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ο ονομαστικός κατάλογος αρρένων παιδιών που γεννήθηκαν το έτος 2018 καταρτίστηκε από την αρμόδια υπηρεσία (επιτροπή του άρθρου 18 του Νόμου 2119/93) και έχει αναρτηθεί στον Πίνακα Ανακοινώσεων του Δημαρχείου στον 2ο όροφο, στα δύο ΚΕΠ, καθώς και στο site του Δήμου ΕΔΩ

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι γονείς-κηδεμόνες όπως ελέγξουν τον ονομαστικό κατάλογο των αρρένων παιδιών που γεννήθηκαν το έτος 2018.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Έτοιμος για να φιλοξενήσει τα παιδιά της πόλης και να διευκολύνει, έτσι, την καθημερινότητα περισσότερων Ηρακλειωτών θα είναι από τη νέα σχολική χρονιά ο καινούργιος βρεφονηπιακός σταθμός που κατασκευάζει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής στο Παλαιό Ηράκλειο επί της λεωφόρου Πλαπούτα.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Την Τρίτη 30/04/2019 τα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας των Γραμμών 1 & 2 θα πραγματοποιούνται έως τις 13.00.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, το εργαλείο που θα βελτιώσει τον κυκλοφοριακό χάρτη της πόλης, βάζει μπροστά ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Ο δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, υπέγραψε την απαιτούμενη σύμβαση με τον ανάδοχο μελετητή για να ξεκινήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα η κατάρτιση του ΣΒΑΚ, το οποίο θα αποτελέσει τον οδηγό για τα έργα και τις παρεμβάσεις της επόμενης δεκαετίας, με στόχο το Ηράκλειο να γίνει ένα προάστειο ακόμα πιο φιλικό προς τους πολίτες και το περιβάλλον.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Λόγω των ημερών του Πάσχα, τα ΚΕΠ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής (κεντρικό δημαρχείου και Π. Ηράκλειο) τη Μεγάλη Πέμπτη 25/4/19 θα λειτουργήσουν από τις 8.00 το πρωί έως τις 13.00 το μεσημέρι.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Στους υπεύθυνους της Εταιρίας Διανομής Αερίου Αττικής κοινοποίησε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής την πρόσφατη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο, μετά από εισήγηση της δημοτικής αρχής, αποφάσισε να παραχωρήσει μικρό τμήμα δημοτικής έκτασης προκειμένου να δημιουργηθεί τοπικός σταθμός διανομής φυσικού αερίου και, με αυτόν τον τρόπο, να επισπευστεί η επέκταση του δικτύου σε μεγαλύτερο μέρος της πόλης.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Στην φάση της υλοποίησης περνά το σχέδιο της δημοτικής αρχής του Δήμου Ηρακλείου Αττικής για την ανάπλαση της λεωφόρου Ηρακλείου. Μετά από δεκαετίες αναμονής, ο Δήμος είναι έτοιμος να προχωρήσει στις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις παραπλεύρως της λεωφόρου, ώστε να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την διαπλάτυνση του δρόμου, την κατασκευή πεζοδρομίων και την ενσωμάτωση υποδομών όπως αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις. Η διοίκηση του Δήμου ένταξε στην τελευταία αναμόρφωση του δημοτικού προϋπολογισμού το ποσό των 1,2 εκατ.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ένα ακόμα σημαντικό βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του έργου της υπογειοποίησης της οδού Μελίνας Μερκούρη, που υπολογίζεται ότι θα δώσει καίρια λύση στο κυκλοφοριακό του κέντρου της πόλης, κάνει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής.

διαβάστε περισσότερα