Alt

Ένα όνειρο πολλών ετών, η αναστύλωση του παλαιού εργοστασίου που βρίσκεται στο πάρκο της οδού Πεύκων (ΟΤ 216) παίρνει επιτέλους σάρκα και οστά. Σε μια ιστορική στιγμή για την πόλη, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, σε συνεργασία με την ΠΕΤΑ ΑΕ, διεκδίκησε και πέτυχε τη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα των απαιτούμενων για την ανάπλαση του κτιρίου εργασιών, ώστε να μετατραπεί σε σύγχρονο Πολυχώρο Πολιτισμού.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ειδικές «πράσινες γωνιές» με νέους κάδους συμβατικών απορριμμάτων και ανακύκλωσης δημιούργησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Τα νέα συστήματα τοποθετήθηκαν και θα τοποθετηθούν σε στρατηγικά σημεία της πόλης (πλατείες και άλλους κοινόχρηστους χώρους) για να γίνει πιο λειτουργική η συγκέντρωση των απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων υλικών, αλλά και πιο καλαίσθητη η εικόνα στα πολυσύχναστα σημεία της πόλης.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Δύο επιπλέον δρομολόγια προστίθενται στη νέα Γραμμή 2 της Δημοτικής Συγκοινωνίας για να εξυπηρετηθούν ακόμα περισσότεροι πολίτες, οι οποίοι, από την πρώτη ημέρα χρησιμοποιούν αδιάκοπα την έξτρα διαδρομή που δημιούργησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής αξιοποιώντας την αγορά των δύο ολοκαίνουργιων δημοτικών mini bus.

Η Γραμμή 2 ενισχύεται πλέον με δρομολόγιο και στις 8.00 και στις 9.00 το πρωί, πάντα με αφετηρία και τέρμα στην Πλατεία Καραϊσκάκη.

Έτσι, η διαδρομή διαμορφώνεται ως εξής:

Αναχωρήσεις: 7.00, 8.00, 9.00, 10.00, 11.00 το πρωί και 12.00 το μεσημέρι.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Στην τελική ευθεία μπαίνουν τα έργα της ανάπλασης του κέντρου της πόλης στην περιοχή γύρω από το δημαρχείο, τα οποία εκτελεί ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Τα συνεργεία της εργολαβίας, αφού ολοκλήρωσαν το κομμάτι Στ. Καραγιώργη – Μαρ. Αντύπα και Μαρ. Αντύπα – Ικάρων, ξεκινούν τις απαιτούμενες παρεμβάσεις στο τελευταίο τμήμα, Μαρ. Αντύπα – Ωραιοπούλου.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Ενημερώνουμε τους κηδεμόνες των εγγεγραμμένων παιδιών στο Μητρώο Αρρένων του Δήμου Ηρακλείου Αττικής που γεννήθηκαν το έτος 2003, όπως προσέλθουν  μέχρι την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, στο Τμήμα Δημοτικής Κατάστασης και Ληξιαρχείου (Δημοτολόγιο), 2ος όροφος Δημαρχείου, Στ.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Το δεύτερο στάδιο των εποχικών μέτρων για την αντιμετώπιση του υπερπληθυσμού της κάμπιας των πεύκων (πιτυοκάμπη) ολοκλήρωσε αυτές τις ημέρες ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής με τους καθαρισμούς και τους ψεκασμούς που πραγματοποιήθηκαν στα σχολεία της πόλης για την προστασία των παιδιών από τις επιπτώσεις της εμφάνισης του, συμπαθούς κατά τα άλλα, εντόμου.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Σας ενημερώνουμε ότι, από τις 27/02/2019 έως 01/03/2019 λόγω των εργασιών ασφαλτόστρωσης που θα πραγματοποιηθούν στην οδό Κολοκοτρώνη από το ύψος της οδού Αυγής έως το ύψος της οδού Φιλ. Εταιρείας,  
 θα τροποποιηθούν τα δρομολόγια των γραμμών 1 & 2 της Δημοτικής Συγκοινωνίας ως κάτωθι:

Γραμμή 1 : από την οδό Μακεδονίας, δεξιά στην οδό Σουλίου, δεξιά στην οδό Αυγής.  
Το υπόλοιπο δρομολόγιο θα εκτελείται κανονικά

διαβάστε περισσότερα
Alt

Λόγω προβλήματος στο δίκτυο της ΔΕΗ, που προέκυψε από την κακοκαιρία, κλειστά τα παραμείνουν αύριο Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο Ηρακλείου Αττικής. Ο Δήμος είναι σε συνεχή επαφή με τα συνεργεία της ΔΕΗ τα οποία καταβάλουν προσπάθειες να λυθεί το πρόβλημα για να ανοίξουν εκ νέου τα δύο σχολεία την Τρίτη.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΌΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ 25/2 ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Νέα εκστρατεία ασφαλτοστρώσεων στους δρόμους της πόλης – την εκτενέστερη έως τώρα – ξεκίνησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί 64 οδοί και οι παράδρομοί τους σε όλες τις γειτονιές του Ηρακλείου. Η δημοτική αρχή μάλιστα πέτυχε το φετινό πακέτο παρεμβάσεων στους δρόμους να χρηματοδοτηθεί εξολοκλήρου με 5 εκατομμύρια ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής, χωρίς δηλαδή να κοστίσει στο δημοτικό ταμείο.

διαβάστε περισσότερα
Alt

Σήμανση σε όλες τις στάσεις των δύο, πλέον, δρομολογίων της Δημοτικής του Συγκοινωνίας τοποθέτησε ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προκειμένου το επιβατικό κοινό να μπορεί εύκολα τόσο να τις εντοπίζει, όσο και να βλέπει στο σχετικό σχεδιάγραμμα την πορεία της εκάστοτε διαδρομής, κάνοντας έτσι την μετακίνηση με τα καινούργια λεωφορεία στην πόλη ακόμα πιο απλή, ακόμα πιο εύκολη.

διαβάστε περισσότερα