Φόρμα αναζήτησης

Μέτρα προστασίας των πολιτών από την κακοκαιρία στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Alt
03 Ιαν 2019 2:11 PM
Κατηγορία: Πόλη

Τον μηχανισμό της Πολιτικής Προστασίας έχει σε επιφυλακή ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για να αντιμετωπίσει τυχόν ζητήματα που θα προκύψουν από την κακοκαιρία που εκδηλώνεται σε όλη τη χώρα αυτές τις ημέρες.

Πέραν από την επιχειρησιακή ετοιμότητα για άμεση παρέμβαση όπου χρειαστεί, ο Δήμος διαθέτει το Α΄ ΚΑΠΗ της πόλης (Πολυτεχνείου & Ελπίδος) ώστε να παραμείνει ανοικτό, θερμαινόμενο και έτοιμο να υποδεχθεί όσους πολίτες δεν έχουν ίδια μέσα θέρμανσης την Πέμπτη 3 Ιανουαρίου έως τις 18.00 και – ανάλογα με τις συνθήκες – την Παρασκευή 4/1.

Επιπλέον, σε περίπτωση ισχυρής χιονόπτωσης που θα δυσκολέψει τις μετακινήσεις, ο Δήμος θα διαθέτει τα υπηρεσιακά επιβατικά του οχήματα για την εξυπηρέτηση πολιτών που πρέπει να μετακινηθούν για σοβαρούς λόγους (π.χ. επείγουσα ανάγκη για λόγους υγείας, ΑμΕΑ, κλπ).

Για το πώς και οι ίδιοι μπορούν να μεριμνήσουν ώστε να παραμείνουν ασφαλείς, οι Ηρακλειώτες μπορούν να συμβουλευτούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr αλλά και στην ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr.

Μερικές χρήσιμες συμβουλές

Για το σπίτι:

Να γνωρίζουμε πού βρίσκεται ο υδρομετρητής
Να κλείσουμε την παροχή νερού προς τον ηλιακό θερμοσίφωνα.
Να αδειάζουμε το νερό από το θερμοσίφωνα, ιδιαίτερα το βράδυ.
Να μην σπαταλούμε αλόγιστα το νερό και να ελέγξουμε εάν υπάρχουν διαρροές στις βρύσες ή στα καζανάκια

Επίσης, εάν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο:

Αποφύγετε την οδήγηση σε δύσβατες περιοχές.
Αλλάξτε πορεία αν βρίσκεστε σε δύσβατο δρόμο και υπάρχει έντονη χιονόπτωση.
Τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα.
Παραμείνετε στο αυτοκίνητο αν αυτό ακινητοποιηθεί, ανάβετε τη μηχανή για δέκα λεπτά ανά ώρα και διατηρείτε την εξάτμιση του οχήματος καθαρή από το χιόνι.

Εάν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο:

Πηγαίνετε σε ασφαλές μέρος χωρίς να εκτεθείτε στη χιονοθύελλα.
Ντυθείτε με πολλά στρώματα από ελαφριά και ζεστά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και φορέστε ζεστές αδιάβροχες μπότες. Προτιμήστε ένα αδιάβροχο εξωτερικό ρούχο.
Προσέξτε τις μετακινήσεις σας σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις.
Χρησιμοποιήστε αντιολισθητικές αλυσίδες, αν είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθείτε με αυτοκίνητο. Είναι προτιμότερο να ταξιδέψετε κατά τη διάρκεια της ημέρας χρησιμοποιώντας κεντρικούς δρόμους. Ενημερώστε τους οικείους σας για τη διαδρομή που θα ακολουθήσετε.
Προτιμήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς για μετακινήσεις στην πόλη.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.