Φόρμα αναζήτησης

Έφηβοι και διαδίκτυο: ενημερωτική δράση στο 4ο Γυμνάσιο

Alt
22 Φεβ 2024 12:02 PM
Κατηγορία: Κοινωνία

Πώς μπορούν οι γονείς να μιλήσουν στα παιδιά εφηβικής ηλικίας ώστε να τα πείσουν για την ορθή χρήση του διαδικτύου; Πριν όμως το κάνουν αυτό, τι πρέπει να ξέρουν οι ίδιοι; Ποια είναι τα όρια της απλής χρήσης και του εθισμού και πώς αναγνωρίζουμε τα σημάδια; Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα θα απαντήσει το εξειδικευμένο προσωπικό της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ηρακλείου Αττικής σε μια ακόμα ενημερωτική συνάντηση που έχει προγραμματίσει με τους γονείς της πόλης, αυτή τη φορά στον χώρο του 4ου Γυμνασίου Ηρακλείου Αττικής, την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου στις 18.30 το απόγευμα.

Η συνάντηση αλλά και η επιλογή της θεματολογίας για την σχέση των εφήβων με το διαδίκτυο, γίνεται μετά από κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου. Εντούτοις, μπορούν να την παρακολουθήσουν – ασφαλώς με ελεύθερη είσοδο – όσοι Ηρακλειώτες και Ηρακλειώτισσες ενδιαφέρονται.

Ομιλήτριες, η ψυχολόγος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, Σταυρούλα Σουλτάνη, αντίστοιχα η κοινωνική λειτουργός, Άννα Μελαδάκη, και η Μαριλένα Σοφιανού, σχολική ψυχολόγος του 4ου Γυμνασίου.

Θυμίζουμε, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής υλοποιεί το πρόγραμμα των Σχολών Γονέων με τακτική παρουσία στα σχολεία της πόλης. Πέρα όμως από τον συγκεκριμένο προγραμματισμό, τα ίδια τα σχολεία, διευθύνσεις και σύλλογοι γονέων, μπορούν να απευθύνονται στην Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής ώστε να πραγματοποιούνται επιπλέον συναντήσεις με θέματα που τους απασχολούν. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2102716636 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση koin.ipiresia.iraklio@gmail.com.

«Σας καλώ να μιλήσουμε για τα παιδιά μας και να μάθουμε από τις συνεργάτιδες του Δήμου μας με τη δέουσα επιστημονική κατάρτιση πώς μπορούμε να τα προστατεύσουμε από κινδύνους και υπερβολική χρήση του διαδικτύου. Ακόμα μία ενημερωτική συνάντηση, ακόμα μια δράση του Δήμου με στόχο να βοηθήσει τις οικογένειες της πόλης μας σε σύγχρονα θέματα που απασχολούν κάθε σπιτικό», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.