Φόρμα αναζήτησης

«Γνωριμία με τη Βιβλιοθήκη - Παρουσίαση βιβλίου»

Alt
18 Απρ 2024 11:31 AM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής, την Τρίτη 16/4/2024 το πρωί, υποδέχτηκε τη συγγραφέα Κωνσταντίνα Τασσοπούλου και 35 μαθητές της Α΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου, για την παρουσίαση βιβλίου της, σε προγραμματισμένη επίσκεψη, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες Ευαγγελία Δανδόλου, Εύη Μουφλούζη, Μαρία Ζαούτη, Βικτώρια Σελιβάνοβα, Ιουλία Κωνσταντινίδου και Βασιλική Τσουκαλά.

 Η επίσκεψη ξεκίνησε με το καλωσόρισμα των παιδιών στη Βιβλιοθήκη, την ενημέρωσή τους για τη λειτουργία της βιβλιοθήκης και τη γνωριμία τους με τη συγγραφέα.

 Στη συνέχεια, οι μικροί μας φίλοι ταξίδεψαν μαζί με τη συγγραφέα ως το μακρινό Μεξικό με όχημα, το βιβλίο της “Η τελευταία πινιάτα”. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, παρακολούθησαν το ταξίδι της Πεπίτας προς την ενηλικίωση. Η κ. Τασσοπούλου τίμησε και με το παραπάνω τα εκπαιδευτικά μηνύματα που κουβαλάει η δική της προσωπική πινιάτα και τα χάρισε απλόχερα σε μικρούς και μεγάλους ένα σωρό μυστικά για τη ζωή, καλυμμένα με χιούμορ και χρώμα, μα στα αλήθεια, πολύ χρήσιμα και σοβαρά. 

Η συγκλονιστική εικονογράφηση της Χρύσας Σπυρίδωνος αποδίδει με υπέροχο τρόπο την ατμόσφαιρα του Μεξικού και μας δείχνει πώς η Πεπίτα μεγαλώνει χρόνο με τον χρόνο και πώς αντιδρά στις ξεκαρδιστικές (ή ίσως όχι και τόσο) πονηριές που της σκαρώνει ο δον Φουλχένσιο.

Τέλος ενθουσιάστηκαν με το άνοιγμα της πινιάτας και με τις καραμέλες που έκρυβε μέσα της.

Τα παιδιά πέρασαν ένα πολύ όμορφο πρωινό και έφυγαν αφού ευχαρίστησαν τη συγγραφέα και με την υπόσχεση να έρθουν ξανά στη Βιβλιοθήκη, για να δανειστούν βιβλία.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.