Φόρμα αναζήτησης

Λέσχη Ανάγνωσης Ενηλίκων

Alt
27 Φεβ 2024 2:22 PM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Τη Δευτέρα 26/2/2024 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η 5η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης Ενηλίκων στο αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, με καλεσμένη την πολυβραβευμένη συγγραφέα Ρέα Γαλανάκη για το μυθιστόρημά της “Εμμανουήλ και Αικατερίνη: Τα παραμύθια που δεν είναι παραμύθια”.

Τα μέλη της λέσχης καλωσόρισαν τη συγγραφέα κι ένα από αυτά, την προλόγισε διαβάζοντας το βιογραφικό της και στη συνέχεια η κ. Γαλανάκη έκανε μια μικρή εισαγωγή για το βιβλίο της όπως είθισται κάθε φορά. Ένα μυθιστόρημα που συνυφαίνει μύθο και Ιστορία. Ένα παραμύθι που δεν είναι παραμύθι.

Το βιβλίο, το οποίο βρίσκεται στη Βραχεία Λίστα για το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος 2023, συνδυάζει στοιχεία αυτοβιογραφίας και προφορικής ιστορίας, τα οποία αναμειγνύονται δημιουργικά και μεθοδικά με ιστορικά γεγονότα του 20ού και του 21ου αιώνα που διαμόρφωσαν τις κοινωνικές συνθήκες στη χώρα μας. Το βιβλίο είναι για τη συγγραφέα ένα λυτρωτικό ταξίδι αυτογνωσίας των σχέσεών της με τους γονείς της.

Η συγγραφέας συζήτησε με τα μέλη της Λέσχης για τα κίνητρά της να ασχοληθεί με τις βιογραφίες των γονιών της και εξήγησε την αξία της διάσωσης των καθημερινών προφορικών αφηγήσεων, ως μέσου για μια εναλλακτική ανάγνωση και ανάδειξη της επίσημης Ιστορίας. Επίσης έκανε αναφορά και σε προηγούμενα βιβλία της. Είπε χαρακτηριστικά “Αν μια ιστορία με συγκινήσει, τότε μπορώ να την γράψω”.

Τέλος η συγγραφέας υπέγραψε τα βιβλία της και το κοινό την ευχαρίστησε κατενθουσιασμένο για την τιμητική παρουσία της.

Την παρουσίαση παρακολούθησε και ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Παιδείας, Αθλητισμού και Πολιτισμού κ. Ιωάννης Παντελάκης, ως θεατής και όντας προετοιμασμένος.

Η επόμενη συνάντηση της Λέσχης θα πραγματοποιηθεί στις 11-3-2024 στις 18:00, με καλεσμένη τη συγγραφέα Ιωάννα Καρυστιάνη για το νέο της βιβλίο «Ψιλά γράμματα».

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.