Φόρμα αναζήτησης

Λέσχη Ανάγνωσης Ενηλίκων

Alt
20 Δεκ 2023 1:38 PM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Τη Δευτέρα 18/12/2023 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η 3η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης Ενηλίκων στο αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, με καλεσμένο τον συγγραφέα Χρήστο Α. Χωμενίδη για το πολυβραβευμένο βιβλίο του «Νίκη».

Τα μέλη της λέσχης  αφού καλωσόρισαν τον συγγραφέα, στη συνέχεια του έθεσαν ερωτήσεις σχετικά με το συγκεκριμένο βιβλίο, αφού προηγουμένως το  είχαν δανειστεί από τη βιβλιοθήκη μας και γενικά για τη συγγραφή και τα έργα του όπως είθισται να γίνετε σε κάθε συνάντηση.

Ο συγγραφέας είπε τα εξής: Ξεκίνησα τη “Νίκη” με προσωπικό κίνητρο. Επειδή φοβόμουν ότι θα πεθάνω νέος σαν τον πατέρα μου, προτού προφτάσω να μιλήσω στην κόρη μου σχετικά με τους προγόνους της. Η «Νίκη» είναι μια κιβωτός από μνήμες, άλλες προσωπικές και άλλες μεταφερμένες σε μένα από πρώτο χέρι. Το ιδιαίτερο στη «Νίκη» είναι ότι προσπάθησα να δώσω το δίκιο του καθενός. Είναι ένα βιβλίο γραμμένο με άποψη και πολλή αγάπη το οποίο συνάντησε την αποδοχή πολλών αναγνωστών. Το πιο κλασικό βιβλίο συναφή με τη «Νίκη» είναι η Άννα Φρανκ. Οι ιστορίες των ανθρώπων μοιάζουν.

Σε ερώτηση για την προετοιμασία και σχεδιασμό ενός βιβλίου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το έχει σχεδιασμένο στο μυαλό του, με ένα βασικό περίγραμμα. Και ότι η συγγραφή ενός βιβλίου γίνετε γιατί θέλει ολοκληρώνοντάς το να το διαβάσει και να το απολαύσει.

Σημειωτέων ότι έλαβε μια από τις σημαντικότερες διακρίσεις στο χώρο της λογοτεχνίας. Βραβείο Ευρωπαϊκού Μυθιστορήματος ("Prix du livre Européen"), με την επιτροπή να αναγνωρίζει τη «Νίκη» ως ένα από τα κορυφαία μυθιστορήματα της εποχής μας. Έχει μεταφραστεί στα Αγγλικά, Γαλλικά, Ολλανδικά, Πολωνικά και Δανέζικα. Επίσης έχει απονεμηθεί το κρατικό βραβείο λογοτεχνίας, το βραβείο του περιοδικού "Αναγνώστης" και το βραβείο αναγνωστών "Public".

Τέλος τα μέλη της Λέσχης ευχαρίστησαν τον συγγραφέα για την τιμητική παρουσία του και ευχήθηκαν Καλές Γιορτές!

Ενημερωτικά, η επόμενη συνάντηση της Λέσχης θα πραγματοποιηθεί στις 29-12-2023, με καλεσμένο τον συγγραφέα Μάνο Κοντολέων για το νέο του βιβλίο «Σαν Μήδεια».

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.