Φόρμα αναζήτησης

Λέσχη Ανάγνωσης Ενηλίκων

Alt
06 Δεκ 2023 12:29 PM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Τη Δευτέρα 27/11/2023 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η 2η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης Ενηλίκων στο αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, με καλεσμένο τον πολυβραβευμένο συγγραφέα Ισίδωρο Ζουργό για το βιβλίο του «η αηδονόπιτα».

Τα μέλη της λέσχης καλωσόρισαν τον συγγραφέα κι ένα από αυτά, τον προλόγισε διαβάζοντας το βιογραφικό του.

Στη συνέχεια, ο συγγραφέας έκανε αναφορά στη συνεχή σχέση του με την ανάγνωση και στην πρώτη μεγάλη εκδοτική επιβεβαίωση  που ήταν το βιβλίο του «στη σκιά της πεταλούδας».  Μίλησε για την ανάγκη του, μετά την έκδοση του βιβλίου να πείσει πρώτα τον εαυτό του και κατόπιν τους αναγνώστες, ότι αυτό το καλό βιβλίο δεν ήταν πυροτέχνημα, αλλά ένα ενδιάμεσο στάδιο μιας διαδρομής η οποία ήθελε να συνεχιστεί. «Με ωρίμασε, είπε χαρακτηριστικά». Γι’ αυτό το αμέσως επόμενο μυθιστόρημα, «η αηδονόπιτα», ήταν ένα βιβλίο με ένα δύσκολο στοίχημα, ένα ιστορικό μυθιστόρημα περιπέτειας, για τον έρωτα και την ελευθερία. Είναι ένα μυθιστόρημα μιας μεγάλης περιπέτειας, όπου η υπόθεση εκτυλίσσεται στα χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης στο πολιορκημένο Μεσολόγγι. Όπως είπε ο συγγραφέας ξεκίνησε τη συγγραφή του βιβλίου με όρους ανθρώπινους καθαρά και είναι ένα βιβλίο που θέλει να μιλήσει για τα πάθη, τα όνειρά τους. Με μια ενσυναίσθηση η οποία θα πλησίαζε τους ανθρώπους, ως ανθρώπους κανονικούς καθημερινούς, ανθρώπους που θα ήταν άξιοι για ηρωισμούς. Ήθελε να μιλήσει για ανθρώπους που καταφέρνουν πολύ πιο πάνω από τα ανθρώπινα.

Η «αηδονόπιτα» ήταν μια συνηθισμένη φράση των Ελλήνων στη Δυτική Ελλάδα  εκείνης της εποχής που δήλωνε το ανέφικτο, το άπιαστο ιδανικό της ομορφιάς και των ονείρων δηλαδή το κυνήγι του ονείρου. Στο βιβλίο δεν έχει την έννοια του απραγματοποίητου γιατί η «αηδονόπιτα» των Γραικών η «αηδονόπιτα» των Ελλήνων φτιάχτηκε. Ένα οφθαλμοφανές σημείο της δράσης του βιβλίου είναι ότι  και τα πιο τολμηρά όνειρα όχι ότι επιθυμούμε αλλά ένα μέρος του ονείρου  μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Και υπό αυτή την έννοια είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα που αξίζει κανείς να κυνηγάει τα όνειρά του.

Στη συνέχεια ο συγγραφέας ανέφερε την εσωτερική του ανάγκη δημιουργίας γράφοντας ένα βιβλίο. Η συγγραφή  μου έχει να κάνει με τις προσωπικές μου προσδοκίες. Θέλω το επόμενο βιβλίο που θα γράψω θα είναι το βιβλίο των βιβλίων και θα είναι το καλύτερό μου βιβλίο.

Ακολούθησαν οι εντυπώσεις και οι ερωτήσεις των μελών, ενώ μετά από τρεις ολόκληρες ώρες, ο συγγραφέας υπέγραψε τα βιβλία του και στο τέλος το κοινό τον ευχαρίστησε κατενθουσιασμένο για την τιμητική παρουσία του.

Ενημερωτικά, η επόμενη συνάντηση της Λέσχης θα πραγματοποιηθεί στις 18-12-2023, με καλεσμένο τον συγγραφέα Χρήστο Α. Χωμενίδη για το βραβευμένο βιβλίο του «Νίκη».

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.