Φόρμα αναζήτησης

Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών

Alt
19 Δεκ 2023 10:19 AM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Την Τετάρτη 13/12/2023 στη ζεστή παρέα της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 6-8 ετών, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου «Ο σοκολατένιος πλανήτης σε κίνδυνο» από τη συγγραφέα Ελένη Φωτάκη εικονογραφημένο από την Βιβή Μαρκάτος και τη μικρή Ηλιάνα.

Στο βιβλίο αυτό, στον σοκολατοπλανήτη όπου όλα απειλούνται, τα παιδιά έρχονται αντιμέτωπα με τις συνέπειες που έχουν οι πράξεις μας στο περιβάλλον. Έτσι, λοιπόν, γνωρίσαμε τον σοκολατένιο ήρωα Λάκη Σοκολάκη που με τη βοήθεια των φίλων του έδωσαν λύσεις για τη διάσωση του Σοκολατένιου πλανήτη. Αποφάσισαν, λοιπόν, μέσω μιας παράστασης να δώσουν σ’ όλους τους μεγάλους να καταλάβουν πως υπάρχουν βιώσιμες λύσεις για την σωστή λειτουργία του εργοστασίου και για τη ζωή, γενικότερα, ώστε κανείς να μην εκτίθεται σε κίνδυνους. Εξάλλου, οι μικρές αλλαγές είναι αυτές που κάνουν την διαφορά!

Μία ιστορία για την υπερθέρμανση της Γης μας και πώς μπορούμε μέσα από μικρές καθημερινές μας πράξεις, μικροί και μεγάλοι, να σώσουμε το “σπίτι” μας. Η διάσωση του πλανήτη είναι υπόθεση όλων μας. Όλοι μαζί και θέλουμε και μπορούμε να τα καταφέρουμε!

Μετά την αφήγηση ακολούθησε συζήτηση σχετικά για το περιβάλλον και μετά τα παιδιά χρωμάτισαν τους ήρωες του παραμυθιού.

Στη συνέχεια κληρώθηκαν από τη συγγραφέα δωράκια για τα παιδιά και από τη Βιβλιοθήκη πήραν όμορφους χριστουγεννιάτικους σελιδοδείκτες.

Φεύγοντας οι μικροί μας φίλοι ευχήθηκαν σε όλους Καλές Γιορτές!

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.