Φόρμα αναζήτησης

Λέσχη Ανάγνωσης για παιδιά 4-5 ετών

Alt
06 Μαρ 2024 11:39 AM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 4η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης για παιδιά 4-5 ετών,  την Τετάρτη 28-2-2024 το απόγευμα στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ηρακλείου Αττικής.

Ειδικότερα, παρουσιάστηκε το παιδικό βιβλίο «Το δέντρο που μιλούσε» της συγγραφέως Ελένης Φωτάκη με εικονογράφηση της Βιβής Μαρκάτου, από τις εκδόσεις Φυλάτος. Παρόλη τη γενική απεργία των ΜΜΜ χθες, επανδρώθηκαν μέσα από τον Δήμο Ηρακλείου Αττικής αλλά και τη Δημοτική Αστυνομία Γλυφάδας, για τη διευκόλυνση παρουσίας των συντελεστών στον χώρο. Συγκεκριμένα για την εικονογράφο Βιβή Μαρκάτου, η οποία βρισκόταν στην Άνω Γλυφάδα από το Λονδίνο, όπου είχε έρθει για σειρά παρουσιάσεων στην ελληνική επικράτεια.

Στην αρχή της λέσχης ανάγνωσης, μίλησαν για το βιβλίο η συγγραφέας μαζί με την εικονογράφο, κάνοντας διάφορες ερωτήσεις στα παιδιά σχετικά με το περιβάλλον και τη φύση. Τα παιδιά άκουσαν προσεχτικά το παραμύθι, έπαιξαν, ζωγράφισαν δεντράκια και τέλος πραγματοποιήθηκε και face painting!

Ευχαριστούμε πολύ και τους βοηθούς της λέσχης, τη Μαρκέλλα και τον μικρό Ευριπίδη και τους οδηγούς Γιώργος Δούλης και Γιάννα Ρουγγανάκου. Εχθές ήταν μια μέρα αφιερωμένη στα παιδιά, και εμείς τιμήσαμε με τον τρόπο μας την Τραγωδία των Τεμπών, δίνοντας ελπίδα στα νέα παιδάκια, προσφέροντας αγάπη και όμορφα μηνύματα για μια ζεστή κοινωνία με ενσυναίσθηση και σεβασμό.

Αξίζουν να αναφερθούν τα λόγια της κ. Μαρκάτου, η οποία μόλις αντίκρισε τον χώρο της βιβλιοθήκης είπε χαρακτηριστικά «Η βιβλιοθήκη σας δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από την βιβλιοθήκη του Λονδίνου», υπονοώντας πως η βιβλιοθήκη μας είναι εξίσου καλή και οργανωμένη όπως και στο εξωτερικό. Και έτσι είναι, μιας και τα βιβλιοστάσιά  μας είναι από το εξωτερικό συγκεκριμένα από την Σουηδία, όπου εξοπλίζονται οι περισσότερες βιβλιοθήκες και αφού βέβαια οργανώθηκε από βιβλιοθηκονόμους με πολύ μεράκι.

Ευχαριστούμε πολύ την εξαιρετική εικονογράφο κ. Μαρκάτου για τα καλά λόγια της και φυσικά την παρουσία της στον χώρο. Αξιοσημείωτο είναι  το γεγονός ότι παρά το νεαρό της ηλικίας της έχει εικονογραφήσει 100 παιδικά βιβλία  όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε. Στο τέλος της λέσχης, δεν παρέλειψαν την ευκαιρία που είχαν μικροί και μεγάλοι για να δανειστούν βιβλία!

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.