Φόρμα αναζήτησης

Καλοκαίρι στη Βιβλιοθήκη: “Και οι τοίχοι έχουν φωνή!”

Alt
07 Ιουλ 2023 12:48 PM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Την Πέμπτη 6/7/2023 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου Αττικής η εμψυχώτρια Αιμιλία Πλατή (Συγγραφέας), μίλησε στα παιδιά του εργαστηρίου  «Και οι τοίχοι έχουν φωνή!» για τις δύο κορυφαίες Ελληνίδες συγγραφείς Άλκη Ζέη και Ζωρζ Σαρή. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο θάρρος τους, τη γενναιότητά τους και τη συμμετοχή τους στην Αντίσταση στα χρόνια της Κατοχής. Είπε πως οι δύο τους, νεαρά κορίτσια τότε, έγραφαν άφοβες συνθήματα στους τοίχους της Αθήνας.

Με αφορμή το θέμα αυτό, τα παιδιά είδαν πολλά συνθήματα της σύγχρονης εποχής σε εικόνες και λέξεις και τους εξηγήθηκε η σημασία του street art.

Με έμπνευση από τις συγγραφείς και από τους καλλιτέχνες του street art, οι μικροί μας φίλοι δημιούργησαν με θέματα το βιβλίο και το καλοκαίρι, τα δικά τους συνθήματα στους τοίχους! Και ήταν όλα υπέροχα και ξεχωριστά!

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με το εργαστήριο για τα συνθήματα και μέσα από αυτά, προώθησαν τη Βιβλιοθήκη και τη φιλαναγνωσία.

Ευχαριστούμε πολύ την εμψυχώτρια  Αιμιλία Πλατή, που βρίσκεται πάντα δίπλα στα παιδιά και στηρίζει τη Βιβλιοθήκη μας σε κάθε προσπάθειά της.

#ΚΕ2023 #ΚΕ23 #ΚΕ2023gr #forΕΒΕr 

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.