Φόρμα αναζήτησης

Καλοκαίρι στην Βιβλιοθήκη: “Παιχνίδι ως τα σύννεφα”

Alt
29 Ιουν 2023 11:45 AM
Κατηγορία: Βιβλιοθήκη

Για τα παιδιά του summer camp της πόλης 7-10 ετών, ύστερα από την παρέμβαση της Εντεταλμένης Δημοτικού Συμβούλου της Βιβλιοθήκης κ. Έφη Κανλή  και όχι μόνο πραγματοποιήθηκε σε δυο τμήματα το εργαστήριο «Παιχνίδι ως τα σύννεφα», της #KE2023, #forEBEr την Τρίτη 27/6/2023, ξεκινώντας με αφήγηση από το βιβλίο της Άλκης Ζέη Η μωβ ομπρέλα.  

Η εμψυχώτρια Παναγιώτα Μπαζιώτη (εκπαιδευτικός) αφού καλωσόρισε τα  παιδιά στη βιβλιοθήκη και συστήθηκαν, τους έκανε ερωτήσεις όπως Ποια ήταν η τελευταία φορά που κοίταξες ψηλά στον ουρανό; Τι παρατήρησες; και άλλες πολλές.

Ακολούθησε η αφήγηση του αποσπάσματος όπου μια παρέα παιδιών κατάφεραν και πέταξαν ψηλά μέσα από ένα αυτοσχέδιο παιχνίδι! Πόσο διαφορετικός είναι ο κόσμος από εκεί πάνω;

Σε αυτό το εργαστήριο οι μικροί μας φίλοι έπαιξαν, δημιούργησαν  και έπλασαν ταξίδια με το νου ενώ κατασκεύασαν και το δικό τους παιχνίδι που θα τους ταξιδέψει μέχρι τα σύννεφα!

Όπως ο Μπενουά της ιστορίας έφτιαξε το μαγικό αερόστατο με ένα καλάθι, ένα κουβάρι σπάγκο και μια μωβ ομπρέλα, έτσι και τα παιδιά της Βιβλιοθήκης, δημιούργησαν το δικό τους αερόστατο και πέταξαν ψηλά με τη φαντασία τους!

Όλα τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά, διασκέδασαν, καλλιέργησαν τη φαντασία τους, εκφράστηκαν μέσα από το παιχνίδι και έφυγαν κατενθουσιασμένα από το ζεστό και φιλόξενο χώρο της Βιβλιοθήκης.

#ΚΕ2023 #ΚΕ23 #ΚΕ2023gr #forΕΒΕr 

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.