Φόρμα αναζήτησης

Αποστολή του Δήμου Ηρακλείου Αττικής στα πλημμυροπαθή χωριά της Θεσσαλίας

Alt
19 Σεπ 2023 9:14 AM
Κατηγορία: Πόλη

Την πρώτη μαζική αποστολή βοήθειας με είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας πραγματοποίησε στις πληγείσες περιοχές ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής. Ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου ταξίδεψαν το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στα πλημμυρισμένα χωριά της Καρδίτσας και των Τρικάλων και διέθεσαν τα πράγματα, που τις προηγούμενες ημέρες είχαν προσφέρει οι κάτοικοι του Ηρακλείου ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Δήμου.

Μπουκάλια με νερό, καθαρά ρούχα και κλινοσκεπάσματα αλλά και σχολικά είδη για τα παιδιά ήταν τα βασικότερα στοιχεία της αποστολής του Δήμου Ηρακλείου Αττικής, ο οποίος θα συνεχίσει τις επόμενες ημέρες την συγκέντρωση ειδών ανάλογα με τις οδηγίες που θα δοθούν.

Στο περιθώριο της αποστολής, ο Νίκος Μπάμπαλος συναντήθηκε με τους δημοτικούς άρχοντες των Δήμων Παλαμά και Τρικκαίων από τους οποίους ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί μετά από το έντονο πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

«Η εικόνα είναι πραγματικά δραματική, πολύ χειρότερη από εκείνη που βλέπουμε στην οθόνη της τηλεόρασης. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας και εμείς θα συνεχίσουμε να τους την προσφέρουμε. Όπως δήλωσα και στους συνανθρώπους που συνάντησα στη Θεσσαλία, μπορεί να νομίζουν ότι έχασαν τα πάντα, όμως δεν θα τους αφήσουμε να χάσουν την ελπίδα. Θα είμαστε στο πλευρό τους», δηλώνει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής.

Ο Δήμος συνέχισε τις δράσεις αλληλεγγύης, με τη συμμετοχή του το Σάββατο στη συλλογική δράση του Όλοι Μαζί Μπορούμε για την συγκέντρωση σχολικών ειδών για τα παιδιά της Θεσσαλίας, τα οποία ήδη μεταφέρονται και αυτά στην περιοχή.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.