Πανω

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ: 213 2000100     |     εγγραφείτε στο newsletter μας     |     επικοινωνία 94fm        
Αναζήτηση

Δημοτικά Ιατρεία 

Η ενημέρωση, η σωστή πληροφόρηση, η συμβουλευτική, η πρωτογενής και δευτερογενής πρόληψη αποτελούν τους βασικούς μας άξονες  για την καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους.

Η δημιουργία και η στήριξη δομών και υπηρεσιών που έχουν σχέση με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και όχι μόνο, αποτελούν βασική προτεραιότητα του Δήμου μας και συγκεκριμένα του Τμήματος Υγείας.


Στον 2ο όροφο του δημαρχιακού μεγάρου (Στ. Καραγιώργη 2 & Μαρίνου Αντύπα) λειτουργούν πλέον, ανανεωμένα, τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής.  Οι κάτοικοι της πόλης μπορούν να απευθύνονται στο 213 2000 196/187 για να ενημερώνονται πώς και πότε μπορούν να εξεταστούν, όπως πάντα, ΔΩΡΕΑΝ από τους εθελοντές ιατρούς των Ιατρείων.

                                                             ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ

 

Bezushka Αlina - Δερματολόγος, Γαβριελάτος Γεράσιμος – Καρδιολόγος, Γελαδάκη Ουρανία- - Παιδίατρος, Γεωργίου Βασιλική – Ψυχολόγος, Ζαφειράκης Γιώργος – Οφθαλμίατρος, Κάκκος Γιώργιος – Ορθοπεδικός, Κορτεσιάδης Δημήτρης – Γυναικολόγος, Κουτσοστάθης Στάθης – Παθολόγος, Κυριαζόπουλος Εμμανουήλ – Καρδιολόγος, Μπούζιος Γεώργιος – Παιδίατρος, Νικολόπουλος Ευάγγελος – Αγγειοχειρουργός, Συρράκος Παναγιώτης – Γυναικολόγος, Φιλίππου Κων/νος – Παθολόγος, Χανιώτου Αικατερίνη – Πνευμονολόγος, Χόνδρος Παναγιώτης - Χειρουργός Οφθαλμίατρος

 

Πληροφορίες – Ραντεβού 
Τηλ: 213 2000 196/187
e-mail: iatreia@iraklio.gr
Δευτέρα ως Παρασκευή 08.00 – 15.00

 

Ποιοι δικαιούνται τις παροχές των δημοτικών ιατρείων
- Κάτοικοι και δημότες
- Οικονομικά ασθενέστεροι, προηγούνται οι ανασφάλιστοι
Οι ανασφάλιστοι θα πρέπει να προσκομίσουν φωτοτυπία του βιβλιάριου υγείας που έχει λήξει
Οι προνοιακοί θα πρέπει να έχουν βιβλιάριο πρόνοιας
Οι οικονομικά αδύναμοι πολίτες θα πρέπει να προσκομίσουν την φορολογική τους δήλωση, κάρτα ανεργίας, βιβλιάριο απορίας
- Χρόνιοι πάσχοντες
Βιβλιάριο υγείας

Παρέχονται
- Βεβαιώσεις από το οφθαλμολογικό τμήμα για παιδιά του δημοτικού για την εγγραφή τους στο σχολείο
- Βεβαιώσεις από καρδιολόγο και παθολόγο για συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες (αφού οι ενδιαφερόμενοι έχουν πραγματοποιήσει Triplex καρδιάς)

Στόχος μας 
Κάθε δυνατή προσπάθεια για ακόμη ποιοτικότερες και περισσότερες  παροχές υγείας στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

Εργαλεία μας  
Η δύναμη και η θέληση για συνεχή επιστημονική ενημέρωση, δουλειά, αγάπη για το συνάνθρωπο, αισιοδοξία για καλύτερες μέρες στην υγεία, συνεργασία με όλους τους φορείς εντός και εκτός Δήμου, η διεπιστημονική συνεργασία...

Δράσεις που υλοποιούνται από το Τμήμα Υγείας 
- Πρόγραμμα μη φαρμακευτικής αντιμετώπισης της υπέρτασης, με επιστημονικές μεθόδους διαχείρισης του στρες σε προ-υπερτασικούς και υπερτασικούς, σε συνεργασία με την Ιατρική σχολή Αθηνών (Εθνικό και Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών)
- Εθελοντική Αιμοδοσία σε συνεργασία με το Σύλλογο Εργαζομένων ΔΗΑ και με το Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία.
- Εθελοντική Αιμοδοσία με τις Σχολές ΟΑΕΔ.
- Προγράμματα Προληπτικού Ελέγχου στα σχολεία της πόλης μας σε συνεργασία με το τμήμα Κοινωνικής Ιατρικής του Νοσοκομείου Παίδων Αγλαΐα     Κυριακού
- Διοργάνωση Αντικαρκινικού Εράνου σε συνεργασία με την Πανελλήνια Αντικαρκινική Εταιρεία.
- Συνεργασία με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας Υγειών Πόλεων, οργανώνοντας προγράμματα προληπτικού ελέγχου (screening test)
- Τα Δημοτικά Ιατρεία αποτελούν παράτημα της ΜΚΟ Αποστολή για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για ανασφάλιστους πολίτες.
- Οδοντιατρικός έλεγχος
- Δωρεάν Test PAP – Δωρεάν ψηλάφηση μαστού
- Συμβουλευτική ατόμου, ζεύγους και οικογένειας
- Συμβουλευτική χρόνιων πασχόντων και ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη
- Διοργάνωση επιστημονικών ημερίδων, εκδηλώσεων
- Παροχή Νοσηλευτικής φροντίδας


Πληροφορίες – Ραντεβού 
Τηλ: 213 2000 196
e-mail: iatreia@iraklio.gr
Δευτέρα ως Παρασκευή 08.00 – 15.00

 

 

Εθελοντική αιμοδοσία - Σύλλογος Εργαζομένων

 

«Άνοιξε το δρόμο στη ζωή προσφέροντας 10 λεπτά από το χρόνο σου»

 

Τα Δημοτικά Ιατρεία με την κινητή μονάδα αιμοληψίας του νοσοκομείου "Αγ. Σοφία" πραγματοποιούν εθλεοντική αιμοδοσία, 2 φορές το χρόνο, Δεκέμβριο και Ιούνιο, σε συνεργασία με τον σύλλογο εργαζομένων και τις σχολές ΟΑΕΔ που έχουν έδρα στον δήμο Ηρακλείου Αττικής.,  

 

Πρωτοβάθμια φροντίδα στα σχολεία

Η υπηρεσία λετουργεί στο πλαίσιο του προγράμματος συνεργασίας των Δημοτικών Ιατρείων με το υπουργείο υγείας και παδείας, μέσα από τα τμήματα προαγωγής και αγωγής της υγείας