Φόρμα αναζήτησης

Το Magic Diabetes Bus έκανε στάση στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής

Alt
19 Δεκ 2018 2:21 PM
Κατηγορία: Πρόνοια

Περίπου 400 Ηρακλειώτες πέρασαν από την στάση του Magic Diabetes Bus που ήρθε στην πόλη για να πραγματοποιήσει δωρεάν μετρήσεις σακχάρου, να δώσει διατροφικές συμβουλές και να μάθει σε μικρούς και μεγάλους πώς μπορούν να φροντίζουν την υγεία τους και να προλάβουν την εμφάνιση του διαβήτη, σε μια δράση που διοργάνωσαν από κοινού ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής και η ΑΜΚΕ «Με Οδηγό τον Διαβήτη».

Ντυμένο σε Χριστουγεννιάτικα χρώματα, το Magic Diabetes Bus στάθμευσε στην κεντρική πλατεία του Ηρακλείου αφενός για να υποδεχθεί τους πολίτες που το επισκέφθηκαν με σκοπό να κάνουν μέτρηση σακχάρου, αφετέρου για να ευαισθητοποιήσει και τους διερχόμενους που δεν είχαν σκεφτεί έως τότε να πραγματοποιήσουν τον σχετικό έλεγχο.

Το ειδικό επιστημονικό ιατρικό προσωπικό που πραγματοποιούσε τις δωρεάν μετρήσεις ήταν έτοιμο να τους δώσει συμβουλές  με τις οποίες μπορούν απλά και εύκολα να προσαρμόσουν την διατροφή τους και να κάνουν πιο υγιεινή την καθημερινότητά τους για να αποφύγουν τον κίνδυνο του διαβήτη.

Το Μαγικό Λεωφορείο επισκέφθηκαν και πολλά παιδιά τα οποία, μέσα από παιχνίδια και δραστηριότητες, έμαθαν πως μπορούν να φροντίζουν την υγεία τους, να τρώνε σωστά ώστε να βάλουν από τη μικρή ηλικία τις βάσεις για ένα γερό οργανισμό.

«Από όλο το επιστημονικό προσωπικό επισημαίνεται ότι ο  διαβήτης είναι μέσα στην δεκάδα των ασθενειών με τα υψηλότερα ποσοστά θνησιμότητας – όμως με πολύ εύκολο τρόπο και με λίγη προσοχή στη διατροφή μπορείς  είναι εύκολα διαχειρίσιμος.  Ο Δήμος Ηρακλείου  πιστεύει ότι η Πρόληψη είναι το κλειδί για να έχουμε  όλοι υγεία και μια καλή ζωή.  Έτσι αποφασίσαμε να συμμετέχουμε σε αυτή τη δράση της ενημέρωσης η οποία πιστεύουμε  ότι βοηθάει  ώστε να μάθουν οι πολίτες να φροντίζουν την Υγεία τους» επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, ιατρός, Γιώργος Οικονομίδης.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος , ο οποίος συμμετείχε στη δράση και συνομίλησε με πάρα πολλούς δημότες που συμμετείχαν, δήλωσε ότι «Φέραμε το Magic Diabetes Bus στο Ηράκλειο για να δείξουμε στους Ηρακλειώτες ότι η μέριμνα για την Υγεία είναι μια σημαντική υπόθεση. Μπορεί να είναι μια απλή μέτρηση αλλά γνωρίζουμε όλοι πόσο δύσκολη έχει γίνει η καθημερινότητά μας από πλευράς επαγγελματικών και οικογενειακών υποχρεώσεων. Έτσι ως Δημοτική αρχή προσπαθούμε με τις δράσεις μας  να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε τους δημότες μας ιδιαίτερα στον τομέα αυτό. Διότι, πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Πρόληψη σώζει ζωές και μας βοηθάει όλους να μεγαλώνουμε με υγεία δίπλα σε όσους αγαπάμε και είναι σημαντικοί στη ζωή μας.  

 

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.