Φόρμα αναζήτησης

Συμβουλευτικός Σταθμός για την Άνοια στην υπηρεσία των ηλικιωμένων Ηρακλειωτών – Εγκαινιάστηκε η δομή και ξεκινά η λειτουργία της

Alt
03 Απρ 2019 12:36 PM
Κατηγορία: Πρόνοια

Με γνώμονα την παροχή ακόμα περισσότερων υπηρεσιών υγείας για τη διασφάλιση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων Ηρακλειωτών, ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Π.Ο.Υ. και την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, ξεκινά τη λειτουργία Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια, στα ΚΑΠΗ της πόλης. Τα εγκαίνια του Σταθμού πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 3 Απριλίου στον χώρο του Α’ ΚΑΠΗ του Δήμου (Πολυτεχνείου και Ελπίδος) από τον δήμαρχο Ηρακλείου Αττικής, Νίκο Μπάμπαλο. Ακολούθησε ομιλία της Δρ. Παρασκευής Σακκά, προέδρου της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών.

Στον Συμβουλευτικό Σταθμό θα έχουν πρόσβαση, φυσικά χωρίς καμία χρέωση για τις υπηρεσίες, όλα τα μέλη των δημοτικών ΚΑΠΗ. Οι υπηρεσίες που θα προσφέρει είναι το Ιατρείο Μνήμης, Ομάδες πρόληψης για την άνοια ενώ, ειδικά για τα άτομα που πάσχουν από τη νόσο θα πραγματοποιούνται συνεδρίες νοητικής και σωματικής ενδυνάμωσης.

Περισσότερες πληροφορίες για τη λειτουργία του Συμβουλευτικού Σταθμού για την Άνοια και πώς μπορούν να κλείσουν ραντεβού με τις δομές του, στα τηλέφωνα των ΚΑΠΗ του Δήμου Ηρακλείου Αττικής:

Κ.Α.Π.Η. Πολυτεχνείου (Ελπίδος 14 & Πολυτεχνείου- 210-2825202 alphakapi@hotmail.com)

Κ.Α.Π.Η. Ελευθερίου Βενιζέλου (Ελευθερίου Βενιζέλου 232 & Ελαιών 210-2813595- bkapidha@hotmail.gr)

Κ.Α.Π.Η. Καναπίτσας (Αττικής 24 & Ζεφύρου- 210-2848185 kapikanapitsas2@hotmail.gr)

Κ.Α.Π.Η. Πρασίνου Λόφου (Πρασίνου Λόφου 92- 201-2833555 irenetsaniklidou@hotmail.com)

Κ.Α.Π.Η. Αυγής (Αυγής 49- 210-2820230- kapiavgis@gmail.com)

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου απηύθυνε χαιρετισμό μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος συγχαίροντας το Δήμαρχο κ. Μπάμπαλο και για αυτήν την πρωτοβουλία του που σκοπό έχει την προαγωγή της υγείας των δημοτών μέσα από την πρόληψη. Ο κ. Πατούλης τόνισε: «Η Αυτοδιοίκηση ενωμένη μεριμνά για την καλή υγεία των δημοτών, και στην περίπτωση της νόσου της Άνοιας που απασχολεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού παγκοσμίως. Η δημιουργία φιλικών κοινοτήτων για την άνοια είναι ένα μεγαλόπνοο σχέδιο που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ανακούφιση τόσο των ασθενών όσο και των φροντιστών τους».

«Εγκαινιάζουμε μία ακόμη Κοινωνική Δομή του Δήμου μας. Γιατί πιστεύουμε ότι ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι δίπλα στον πολίτη, στις αγωνίες και τις καθημερινές ανάγκες του. Μέσα από την στενή συνεργασία κορυφαίων φορέων, ο Σταθμός είναι έτοιμος να υποστηρίξει, να ενημερώσει και να συμβουλεύσει κάθε δημότη και πάσχοντα. Και όλα αυτά με δωρεάν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, με την καθοδήγηση επιστημόνων, με πραγματική έγνοια για τον συμπολίτη μας. Ευχαριστώ θερμά τον Γιώργο Πατούλη που κατάφερε να ενώσει της αυτοδιοικητικές δυνάμεις και μας βοήθησε να εργαστούμε όλοι μαζί για το καλό των δημοτών μας», τόνισε ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.