Φόρμα αναζήτησης

Πρώτη δωρεάν διανομή μπλε οικιακών κάδων ανακύκλωσης – Τρίτη 22/1 10.00-12.00 στο κεντρικό ΚΕΠ

Alt
21 Ιαν 2019 12:00 PM

Ξεκινά η δωρεάν διανομή των μπλε οικιακών κάδων ανακύκλωσης για όλους τους Ηρακλειώτες που ενδιαφέρονται να γίνουν μέρος στη μεγάλη προσπάθεια την οποία κάνει τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής για να εφαρμόσει και να προωθήσει ένα φιλικότερο προς το περιβάλλον και την πόλη σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων. Η πρώτη γνωριμία με το πρόγραμμα θα γίνει την Τρίτη 22 Ιανουαρίου στο κεντρικό ΚΕΠ της πόλης, στον 1ο όροφο του δημαρχείου, όπου ο Δήμος θα διανέμει από τις 10.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι μπλε οικιακούς κάδους σε όσους πολίτες θέλουν να βάλουν έναν στο σπίτι και να ξεκινήσουν και εκείνοι την οργανωμένη Ανακύκλωση.

Η χρήση του κάδου είναι απλούστατη: ο πολίτης παραλαμβάνει τον κάδο σε flat μορφή (φυσικά και ο ίδιος κατασκευασμένος από ανακυκλώσιμα υλικά), τον συναρμολογεί στο σπίτι του με λίγες απλές κινήσεις και μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα και ο κάδος είναι έτοιμος για χρήση.

Στον μπλε κάδο οικιακής ανακύκλωσης πετάμε: χαρτί, γυαλί, αλουμίνιο, πλαστικό, σίδερο λευκοσίδερο, συσκευασίες από χαρτόνι. Δεν ανακυκλώνονται: χαρτί κουζίνας, χαρτί υγείας, μικρά κομματάκια χαρτί, αφρολέξ, φελιζόλ, καλαμάκια.

«Στόχος μας είναι ακόμα περισσότεροι Ηρακλειώτες να γίνουν συμμέτοχοι στην εκστρατεία για ένα τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων της πόλης σύγχρονο, οικολογικό, αποτελεσματικό. Με την προώθηση περισσότερων εργαλείων Ανακύκλωσης αφενός ο Δήμος γίνεται φιλικότερος προς το Περιβάλλον, αφετέρου εξοικονομούμε από το κόστος της απόρριψης των σκουπιδιών, κέρδος που μεταφράζεται σε μείωση των δημοτικών τελών, όπως πράξαμε τα δύο τελευταία χρόνια. Η Ανακύκλωση είναι ένα στοίχημα που το κερδίζουμε όλοι μαζί», το σχόλιο του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.