Φόρμα αναζήτησης

Πάμε Μαζί…με νέα λεωφορεία και νέα δεύτερη γραμμή της Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Alt
11 Φεβ 2019 11:41 AM
Κατηγορία: Πόλη

Ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής κάνει ένα ακόμα σημαντικό βήμα με την επέκταση και την αναβάθμιση της Δημοτικής Συγκοινωνίας. Με σύνθημα «Πάμε μαζί» ο Δήμος φροντίζει να καλυφθούν οι ανάγκες των δημοτών στις καθημερινές τους μετακινήσεις με τη δημιουργία και δεύτερης Γραμμής, καθώς και τη προμήθεια καινούριων λεωφορείων.

Ένα εντελώς καινούργιο δρομολόγιο έρχεται να προστεθεί στη Δημοτική Συγκοινωνία του Δήμου για να εξυπηρετήσει ακόμα περισσότερους κατοίκους αλλά και επισκέπτες της πόλης. Η νέα Γραμμή 2 θα εκτελείται από το δεύτερο ολοκαίνουργιο mini bus, που αγόρασε η δημοτική αρχή του Νίκου Μπάμπαλου, και θα καλύπτει την έκταση του Ηρακλείου που δεν εξυπηρετούσε μέχρι σήμερα η υπάρχουσα Γραμμή 1.

Αξιοποιώντας τα θετικά αποτελέσματα από τη σωστή οικονομική διαχείριση ο Δήμος, πλέον, μπορεί και διευκολύνει σημαντικά τις καθημερινές μετακινήσεις πολύ περισσότερων πολιτών, με πολύ καλύτερες συνθήκες ποιότητας και ασφάλειας.

Αμφότερες οι Γραμμές θα λειτουργούν Δευτέρα έως Παρασκευή, πρωινές και απογευματινές ώρες, ενώ η χρήση της Δημοτικής Συγκοινωνίας παραμένει δωρεάν για όλους.

Με την δρομολόγηση των δύο λεωφορειακών γραμμών, τα περισσότερα σημεία της πόλης είναι προσβάσιμα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και διασυνδεδεμένα τόσο μεταξύ τους, όσο και με τους τοπικούς σταθμούς μετεπιβίβασης των κεντρικών ΜΜΜ (Μετρό, Προαστιακός, υπερτοπικά δρομολόγια λεωφορείων ΟΑΣΑ).

Παράλληλα, ο Δήμος Ηρακλείου θέλοντας να στηρίξει εμπράκτως  τους Ηρακλειώτες  φοιτητές θα ξεκινήσει να εκτελεί διαδρομή μεταφοράς προς την Πανεπιστημιούπολη.

Το δρομολόγιο Ηράκλειο – Πανεπιστημιούπολη θα αναχωρεί Δευτέρα έως Παρασκευή στις 8.00 το πρωί από τον σταθμό του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου (πλευρά κεντρικής πλατείας), φυσικά με δωρεάν επιβίβαση.

«Η αγορά των δύο καινούργιων mini bus δίνει τη δυνατότητα δωρεάν σε όσους συμπολίτες μας δεν έχουν δικό τους μέσο μεταφοράς  αλλά και σε όσους έχουν ίδιο μέσο να το αφήσουν στο σπίτι και να χρησιμοποιήσουν τη Δημοτική Συγκοινωνία στην καθημερινότητα τους να κινηθούν στην πόλη μας. Με τον τρόπο αυτό προσπαθούμε  να κάνουμε την πόλη μας πιο φιλική στο περιβάλλον. Πάμε μαζί λοιπόν. Πάμε να κάνουμε όλοι μαζί  το  Ηράκλειο μια πόλη που αξίζει να ζεις».

 

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ:

Δρομολόγιο Ηράκλειο – Πανεπιστημιούπολη

Για την χρήση του νέου καθημερινού δρομολογίου προς την Πανεπιστημιούπολη - αναχώρηση Δευτέρα έως Παρασκευή στις 8.00πμ από τον σταθμό ΗΣΑΠ (πλευρά κεντρικής πλατείας) – οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές θα πρέπει πρώτα να εκδώσουν την απαιτούμενη κάρτα δωρεάν επιβίβασης. Σχετικά θα απευθυνθούν στην αντιδημαρχεία Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού (1ος όροφος δημαρχείου) όπου θα καταθέσουν ως δικαιολογητικά το φοιτητικό τους πάσο και ένα έγγραφο που να αποδεικνύει τη διαμονή στο Ηράκλειο (εκκαθαριστικό, λογαριασμός ΔΕΚΟ, τηλεπικοινωνιών προσωπικός ή της οικογενείας κτλ).

Οι φοιτητές που έκαναν προσωρινή χρήση του δρομολογίου μεταφοράς από το Μαρούσι, το οποίο είχε νωρίτερα εξασφαλίσει ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου, θα ενταχθούν αυτόματα, χωρίς νέα δικαιολογητικά, στο δρομολόγιο του Ηρακλείου, απλά παραλαμβάνοντας την καινούργια κάρτα επιβίβασης από το δημαρχείο.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2132000168.

 

Γραμμή 2

Η νέα Γραμμή 2 της Δημοτικής Συγκοινωνίας δρομολογείται Δευτέρα με Παρασκευή με πιλοτικά δρομολόγια που αναχωρούν στις 7.00, 10.00, 11.00 το πρωί και στις 12.00 το μεσημέρι. Η αφετηρία και το τέρμα θα γίνεται στην Πλατεία Καραϊσκάκη. Αναλυτικά η διαδρομή:

Αφετηρία Πλατεία Καραϊσκάκη - Σταθμός ΗΣΑΠ (κεντρική πλατεία) - Πρασίνου Λόφου & Μουσών - Χρυσανθέμων (Πλατεία Γιαννετάκη) – Χρυσανθέμων (Σχολεία) - Χρυσανθέμων  και Ανατολής – Αυγής και Ματρώζου – Κολοκοτρώνη και Αυγής – Κολοκοτρώνη και Μακεδονίας - Κολοκοτρώνη και Φαναρίου – Λεωφ. Πλαπούτα και Κορυτσάς – Λεωφ. Πλαπούτα και Αγίων Σαράντα – Λεωφ. Πλαπούτα και Πρ. Λόφου – Λεωφ. Πλαπούτα και 25ης Μαρτίου – Καρκαβίτσα και Στρ. Παπάγου - Αποστόλου Παύλου (Δημοτικό Ορθόδοξο Κοιμητήριο) - Κρυστάλλη (Δημοτικό Καθολικό  Κοιμητήριο) - Πεύκων και Ελαιών – Κρήτης (στάση ΟΑΣΑ) - Λ. Ηρακλείου 1 (στάση ΟΑΣΑ) - Λ. Ηρακλείου 2 (στάση ΟΑΣΑ) - Λ. Ηρακλείου 3 (στάσηΟΑΣΑ) -  Λ. Ηρακλείου 4 (στάση ΟΑΣΑ) – Τέρμα: Πλ. Καραισκάκη

 

Γραμμή 1

Η προ υπάρχουσα Γραμμή 1 συνεχίζει στο κλασσικό της δρομολόγιο με ένα από τα δύο καινούργια λεωφορεία.

Εκτελείται Δευτέρα έως Παρασκευή με πρώτο δρομολόγιο στις 7.00 το πρωί, τελευταίο στις 18.00 το απόγευμα και συχνότητα αναχώρησης από την αφετηρία ανά μία ώρα. Αναλυτικά η διαδρομή:

Αφετηρία: Σταθμός Η.Σ.Α.Π. (Δημαρχείο) - Νεότητος και Κουντουριώτου (Πολ. Πολύκεντρο) - Λεωφ. Ηρακλείου και Αττικής – Αττικής και Ζεφύρου – Αγ. Νεκταρίου (3ο Γυμνάσιο) – Αγ. Νεκταρίου και Δρυάδων – Δρυάδων και Ελευσινίων –  Λεωφ. Ηρακλείου και Χαρ. Τρικούπη – Λεωφ. Ηρακλείου και Μαραθώνος – Πεύκων (ΕΕΕΚ) -  Πεύκων (Σχολές ΟΑΕΔ) – Πεύκων και Κρήτης – Κρήτης και Λεωφ. Ηρακλείου – Λεωφ. Ηρακλείου & Δωδεκανήσου - Πλατεία Αγίου Λουκά (Καθολική Εκκλησία) – Δημοτικό Κοιμητήριο – Αριστ. Βαλαωρίτη και Λεωφ. Πλαπούτα - Λεωφ. Πλαπούτα και Γλυνού (ΚΕΠ Π. Ηρακλείου) - Λεωφ. Πλαπούτα και Πρ. Λόφου – Πρ. Λόφου (στο Δημοτικό Γήπεδο Ποδοσφαίρου) – Πρ. Λόφου και Διστόμου – Αυγής και Δερβενακίων – Μακεδονίας (στο Γήπεδο του Μπάσκετ) – Ανατολής  και Ναυαρίνου – Ανατολής και Ήρας – Μαρίνου Αντύπα και Φιλοθέης – Μαρίνου Αντύπα και Νικ. Καζαντζάκη - Νικ. Καζαντζάκη (Δημοτ. Κολυμβητήριο) -  Κασταμονής και Καρυάτιδων – Κασταμονής και Στ. Καραγιώργη – Στ. Καραγιώργη & Παλλάδος - Τέρμα Σταθμός Η.Σ.Α.Π. (Δημαρχείο).

Προσοχή: μέχρι το τέλος των έργων ανάπλασης στο κέντρο του Ηρακλείου η αφετηρία και το τέρμα της Γραμμής 1 μεταφέρονται στην πλατεία Καραϊσκάκη. Πρώτη στάση μετά την αφετηρία θα γίνεται στον σταθμό ΗΣΑΠ Ηράκλειο για να συνεχιστεί μετά η συνηθισμένη διαδρομή του λεωφορείου χωρίς όμως τις δύο τελευταίες στάσεις (Στ. Καραγιώργη & Παλλάδος - Τέρμα Σταθμός Η.Σ.Α.Π.)

Αναφορικά με τη συχνότητα, τα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας θα εκκινούν προσωρινά ανά 1.30 ώρα με το πρώτο στις 7 το πρωί.

Αναλυτικά η συχνότητα των δρομολογίων: 7.00 - 8.30 - 10.00 - 11.30 - 13.00 - 14.30 - 16.00 - 17.30.

 

Leave A Comment

CAPTCHA
Η ερώτηση γίνεται για την αποφυγή του spam
Image CAPTCHA
Γράψτε τους χαρακτήρες της εικόνας.